Чандлер, штат Аризона, 5 липня 2022 р. – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні поділилася роллю компанії в O-RAN PlugFest, організованому O-RAN ALLIANCE і організованому лідерами галузі. У травні та червні 2022 року PlugFest включав серію демонстрацій на місці в кількох країнах.

VIAVI покладався на забезпечення порівняльного аналізу та валідації тестів і демонстрацій PlugFest, організованих:

  • AT&T і Dish Wireless у таких місцях:
    - COSMOS Lab, Університет Рутгерса в Нью-Брансвіку, США
    - TIP Community Lab, організована Meta в Менло Парк, США
    - Лабораторія сумісності університету Нью-Гемпшира в Даремі, США
  • Telefónica в Мадриді, Іспанія;
  • Auray OTIC і Security Lab на Тайвані.

«Зрілість екосистеми O-RAN була очевидною на всьому PlugFest», — прокоментував д-р Ян Вонг, технічний директор офісу VIAVI та співголова фокус-групи тестування та інтеграції O-RAN ALLIANCE. «Відкриті радіоблоки (O-RU) завершують сертифікацію відповідності переднього зв’язку та переходять від сертифікації до тестування продуктивності. Взаємодія в середовищах багатьох постачальників за межами O-RU також приділяла більше уваги, з ключовими комбінаціями, включаючи O-RU та відкритий розподілений блок (O-DU), O-DU та відкритий центральний блок (O-CU) і повний кінець демонструються наскрізні мережі. Постачальники продемонстрували інтелектуальний контролер RAN (RIC) і його потенціал для впровадження технологій AI/ML для оптимізації мережі та керування послугами. Оскільки безпека відкритих мереж стає все більш важливою, ця сесія PlugFest також включала тестування O-RAN і 3GPP».

Набір тестів VIAVI для специфікацій O-RAN підтримує відповідність, продуктивність, взаємодію та наскрізне тестування:

  • O-RU – VIAVI та Rohde & Schwarz співпрацюють у тестуванні на відповідність O-RAN Fronthaul (OFH) і попередньому тестуванні на відповідність 3GPP O-RU від Foxconn та інших постачальників. Дві компанії також спільно підтвердили еталонний дизайн O-RU з компонентами від Analog Devices і Intel. Об’єднаний тестовий стенд включає тестер VIAVI TM500 O-RU і векторний генератор сигналів (VSG) Rohde & Schwarz SMW200A, аналізатор сигналів і спектру FSW і програмне забезпечення Vector Signal Explorer (VSE), а менеджер тестів O-RU забезпечує безперебійну роботу користувача. . Окремо VIAVI підтримав перевірку відповідності та продуктивності C-Band 64TRX Massive MIMO Fujitsu O-RU, надавши тестер TM500 O-RU, емулятор TM500 UE та T-BERD/MTS 5800 PTP/SyncE grandmaster.
  • Транспорт – VIAVI також надав T-BERD/MTS-5800 для тестування транспорту Xhaul і синхронізації на ADVA FSP 150-XG418 як шлюз стільникового зв’язку (CSG) і мережеву операційну систему (NOS) Ensemble Activator на Edgecore AS7316-26XB як концентратор Site Router (HSR) і перевірка сумісності оптичних штекерів сторонніх виробників від Precision Optical Transceivers.
  • Наскрізне тестування сумісності та безпеки.  Емулятор VIAVI TM500 UE та емулятор TeraVM Core використовувалися для тестування E2E та безпеки кількох комбінацій постачальників, зокрема: Foxconn O-RU та REIGN CORE; Pegatron O-RU, O-CU та O-DU; та обладнання від ASKEY.
  • RIC – VIAVI продемонструвала порівняльний аналіз продуктивності платформи RIC майже в реальному часі, інтегрувавши xApp іншого постачальника з VIAVI TeraVM RIC Test. Обидві компанії також співпрацювали, щоб продемонструвати керування трафіком майже в реальному часі RIC шляхом інтеграції виявлення аномалій, прогнозування якості та керування трафіком xApps із тестом TeraVM RIC у повністю автоматизованому режимі замкнутого циклу та в мультивендорному, мульти-технологічному середовищі.

«Інтерес до міжгалузевої співпраці на O-RAN настільки суттєво зріс, що ми перейшли до кількох сесій PlugFest протягом року», — сказав Стівен Хайр, віце-президент з бездротового маркетингу VIAVI. «Крім кількості учасників, складність впроваджується з точки зору наскрізної сумісності, автоматизації на основі штучного інтелекту та машинного навчання в забезпеченні та оптимізації та безпеки. VIAVI дозволив нашим партнерам подолати цю складність, запропонувавши комплексні та релевантні тестові приклади на перевірених платформах, відомих простотою використання та швидкими результатами».

VIAVI пропонує найповніший набір тестів на ринку для лабораторної перевірки, розгортання на місцях і забезпечення обслуговування мереж O-RAN. Завдяки величезному досвіду перевірки мережевих продуктів для операторів і виробників у всьому світі VIAVI дозволяє виконувати будь-які вузли – O-RU, O-DU, O-CU, RIC і Core – і повне наскрізне тестування на місці, в хмарі. або як послугу.