Мюнхен, Німеччина та Скоттсдейл, штат Аризона, 21 лютого 2022 р. – Rohde & Schwarz (R&S) і Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні оголосили про партнерство, щоб запропонувати інтегроване рішення для тестування на відповідність O-RAN Радіоблоки (O-RU). Дві компанії, лідери в тестуванні бездротового зв’язку та активні в розробці специфікацій в O-RAN ALLIANCE, об’єднали свої провідні можливості в галузі. Центральне місце в спільному рішенні займає O-RU Test Manager, який забезпечує безперебійну роботу користувачів. Рішення буде продемонстровано на MWC Barcelona 2022, 28 лютого – 3 березня, на стенді Rohde & Schwarz № 5A80.

O-RAN робить мережі радіодоступу більш відкритими, дезагрегованими та гнучкими. Відкриття мережевої архітектури може сприяти інноваціям, задовольняти індивідуальні потреби та підвищити ефективність мережі. Тому O-RAN переживає швидкий розвиток і зростання в технологічній екосистемі. O-RAN ALLIANCE включає понад 300 постачальників послуг, постачальників та науково-дослідних установ, а кількість учасників O-RAN Global PlugFest 2021 подвоїлася порівняно з попереднім роком.

Дезагрегація мережі, як і в O-RAN, створює нові проблеми з точки зору взаємодії між мережевим обладнанням різних виробників. Тести на відповідність Fronthaul, визначені O-RAN ALLIANCE, гарантують, що O-RU, що розвиваються, взаємодіють із розподіленим блоком O-RAN (O-DU). Рішення для спільного тестування вже підтримувало порівняльний аналіз і валідаційні тести в кількох місцях під час PlugFests і тепер буде продемонстровано на MWC Barcelona 2022.

Воно включає:

  • Генератор векторних сигналів R&S SMW200A, аналізатор сигналів і спектру R&S FSVA3000 і програмне забезпечення аналізу сигналів R&S VSE від Rohde & Schwarz для емуляції реального радіосередовища шляхом генерації, захоплення та аналізу РЧ-сигналів, розширених для додатків O-RAN.
  • Тестер TM500 O-RU від VIAVI, який реалізує функціональні можливості O-RAN Distributed Unit (O-DU) на площині M та C/U, необхідні для налаштування інтерфейсу з O-RU та обміну I/Q даних через Open Fronthaul.
  • Додаток O-RU Test Manager, що забезпечує єдину точку контролю для інтегрованої системи, спрощуючи робочий процес тестування, дозволяючи глибшу перевірку та аналіз даних за потреби.

Rohde & Schwarz і VIAVI співпрацюють, щоб запропонувати інтегроване рішення для тестування на відповідність радіоблоків O-RAN (O-RU)

«Кількість компаній, залучених до O-RAN, продовжує зростати, включаючи традиційних мережевих операторів та виробників мережевого обладнання, а також нових постачальників, системних інтеграторів, розробників чіпсетів, OTIC та інших лабораторій», – сказав Олександр Пабст, віце-президент сегменту ринку Wireless. Комунікації в Rohde & Schwarz. «Ця велика екосистема виграє від партнерства двох лідерів галузі, включаючи багаторічний досвід тестування радіочастот і високоефективних рішень для тестування та вимірювання від Rohde & Schwarz, а також досвід VIAVI в емуляції мережі, в т.ч. компетентність демонстратора та генерація літака CUSM».

«І VIAVI, і R&S співпрацювали з провідними постачальниками послуг та постачальниками над впровадженням попередніх поколінь мобільних технологій, і наше партнерство забезпечує найкращий у своєму роді підхід із єдиним досвідом для клієнтів», — сказав Ян Ленглі, віце-президент і генеральний менеджер, Підрозділ Wireless Business Unit, VIAVI. «Оскільки програмне та апаратне забезпечення стають дезагрегованими в O-RAN, тестування виявилося неоціненним, допомагаючи галузі виявити та виправити потенційні проблеми на ранніх етапах циклу розробки, тому технологія може переходити від лабораторних до пробних до реального розгортання».

На MWC Barcelona, ​​R&S Stand #5A80, VIAVI і R&S спільно продемонструють тестування на відповідність O-RAN WG4. Еталонний проект O-RU перевіряється автоматизованим тестером O-RU VIAVI TM500 з векторним генератором сигналів R&S SMW200A, аналізатором сигналів і спектру R&S FSVA3000 і програмним забезпеченням для аналізу сигналів R&S VSE.