Скоттсдейл, штат Аризона, 8 грудня 2021 року – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні оголосила, що співпрацює з Ericsson для надання можливостей геолокації нещодавно запущеної Ericsson Intelligent Automation Platform. Завдяки співпраці VIAVI стане одним із перших незалежних постачальників програмного забезпечення, які внесуть своє рішення для роботи на новій платформі керування та оркестрування послуг (SMO).

Можливість геолокації NITRO Mobility від VIAVI буде доступна у вигляді rApp – модульної радіомережевої програми, яка використовує можливості інтелектуального контролера RAN (Non-RT RIC) платформи SMO, що не працює в реальному часі. NITRO Mobility — це провідна платформа для розвідки, гарантії та оптимізації на основі геолокації, усвідомленої додатком. Рішення було розгорнуто багатьма операторами рівня 1 по всьому світу, включаючи одного, який використовував його для трансформації планування RAN і «озеленення» своєї мережі за рахунок зниження споживання енергії.

Платформа інтелектуальної автоматизації Ericsson дозволяє інтелектуально автоматизувати будь-яку мережу і працюватиме в нових і існуючих мережах радіодоступу 4G і 5G (RAN), включаючи спеціально створені мережі та мережі Open RAN. Використовуючи платформу, клієнти-оператори Ericsson зможуть використовувати інтелект з одного rApp, такого як VIAVI NITRO Mobility, у поєднанні з іншими rApps, що працюють на платформі, для створення послуг.

«VIAVI прагне зробити rApps доступними з широкого спектру можливостей у наборі рішень VIAVI NITRO Mobility, і ми зосереджені на наданні геолокації, продуктивності RAN, керування, оптимізації та оркестрації для забезпечення надійних мобільних мереж», – сказав Діпак Шахане ,віце-президент і генеральний менеджер з надання послуг VIAVI. «Ми розглядаємо платформу Ericsson Intelligent Automation Platform як важливий крок вперед для забезпечення інноваційних послуг та автоматизації у відкритих RAN і спеціально створених мережах. Ця подорож починається з геолокації, яку можуть використовувати всі інші rApps в платформі інтелектуальної автоматизації / SMO Ericsson. З часом ми плануємо додати до платформи інші подібні базові можливості».

«Ерікссон вважає, що сторонні rApps пропонують важливу можливість для руйнівних інновацій та спільного створення як спеціально створених, так і відкритих мереж RAN. Ми сподіваємося, що нові та різноманітні гравці з’являться на ринок і прагнутимуть спільно створювати rApps з нами та нашими клієнтами, які можуть дійсно покращити продуктивність мережі, покращити якість роботи з клієнтами та зменшити експлуатаційні витрати», – сказав Пео Лехто, керівник відділу рішень Area OSS, Ericsson Digital Services. «Наша платформа SMO, Ericsson Intelligent Automation Platform, постачається з удосконаленим пакетом SDK, який призначений для полегшення та прискорення розробки rApps, і ми раді співпрацювати з такою компанією, як VIAVI, яка поділяє те саме бачення, щоб запровадити інновації в автоматизацію мережі».