Скотсдейл, штат Арізона, 1 вересня 2021 р. - Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) опублікувала щорічний звіт про корпоративну соціальну відповідальність, демонструючи свою відданість створенню культури різноманітності, справедливості та інклюзії (DEI) та покращенню сталого бізнесу практики та залучення громад, підтримуючи міцну екологічну, соціальну та управлінську практику (ESG).

Середовище
Екологічні ініціативи VIAVI вирішують питання, що стосуються зміни клімату та сталості, і включають такі фокусні сфери, як енергоефективність, пошук матеріалів, збереження води, скорочення викидів вуглецю та поводження з відходами.

  1. У 2021 році VIAVI затвердила Глобальну екологічну політику, де викладено основні зобов’язання щодо сталого розвитку.
  2. За останні п'ять років компанія скоротила свій глобальний вуглецевий слід приблизно на третину.
  3. VIAVI бере участь у низці проектів сталого розвитку на своїх глобальних сайтах, включаючи: використання очищеної води та розвідку використання сонячних панелей на запланованому об'єкті в Чандлері, штат Арізона; і планує зайняти свою ділянку в Сучжоу, Китай, на 100% поновлюваною протягом наступних двох років, що, за оцінками компанії, може зменшити викиди вуглекислого газу більш ніж на 2000 тонн.

Соціальні
Як міжнародна компанія, VIAVI прагне до постійного вдосконалення різноманітності, справедливості та залучення екосистеми капіталу людей - співробітників, партнерів, постачальників та ради директорів.

  1. У 2021 р. VIAVI заснувала Глобальну політику в галузі прав людини та праці, виклавши свою непохитну прихильність до загальних, основних прав людини та гідності праці. VIAVI також створив основи DEI з конкретними цілями у сферах лідерства, культури та обдарування, включаючи підтримку співробітників шляхом навчання та ініціатив щодо розвитку лідерства, а також залучення програм ранньої кар’єри, щоб допомогти визначити та залучити різноманітних кандидатів на ранніх стадіях.
  2. У партнерстві з Фондом Силіконової долини компанія розширила свою програму допомоги працівникам у разі стихійних лих, включивши до неї більш широкий набір заходів, які підлягають грантовій допомозі, включаючи COVID-19. Коли після спалаху випадків COVID-19 в Індії була потрібна термінова підтримка, ми відповіли грантами на підтримку співробітників та їх сімей.
  3. VIAVI приєднався до Глобальної робочої групи з питань реагування на пандемію-широкої коаліції компаній та підприємств, які працюють разом, щоб координувати допомогу у боротьбі з пандемією COVID-19 у всьому світі. У цьому альянсі компанія пожертвувала 50 000 доларів США та Індійському форуму стратегічного партнерства (USISPF) для надання негайної допомоги Індії для вентиляторів, концентраторів кисню та підтримки працівників.

Управління
VIAVI зміцнила свою відданість найвищим стандартам ділової етики та корпоративного управління, включаючи продемонстровану ділову практику, інструменти, навчання та комунікації.

  1. VIAVI додала до Ради директорів двох дуже шанованих жінок -експертів галузі за останні три роки.
  2. Сорок чотири відсотки Правління складають жінки або представники меншості представників, а VIAVI відповідає вимогам різноманітності NASDAQ та SEC.
  3. Члени Правління обираються щорічно, а середній термін роботи Правління становить приблизно сім років, при цьому понад 40% складу Правління має термін служби не менше п’яти років.
  4. Очікується, що всі працівники VIAVI та Рада директорів будуть дотримуватися нашого всеосяжного Кодексу ділової поведінки та щорічно проходити навчання з питань Кодексу, а також інших важливих питань управління та дотримання вимог.

«Команда керівників VIAVI та Рада директорів досягли значних успіхів у розширенні наших надійних ініціатив з КСВ та ESG, одночасно розширюючи наше розуміння різноманітності, щоб охопити не лише ідентичність, а й практику та поведінку, які створюють належне середовище для щоб люди досягли успіху», - сказав Олег Хайкін, президент та виконавчий директор VIAVI. «Ми успішно перетворили VIAVI на грандіозного лідера ринку у багатьох найцікавіших сферах розвитку технологій на сучасному ринку. Ми залишаємося зосередженими на тому, щоб допомогти нашим клієнтам досягти успіху, і визнаємо, що стійка увага до КСВ та ESG прискорює нашу здатність виконувати цю обіцянку».