Скоттсдейл, штат Аризона, 14 лютого 2022 року – Openreach і Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні оголосили, що вони співпрацюють для автоматизації тестування якості та швидкості широкосмугової мережі Openreach «Full Fibre» за допомогою Fusion, віртуальна система моніторингу продуктивності. Fusion ефективно надасть мережевий «спідометр» на вимогу, показуючи майже в реальному часі дані про швидкості, яких можуть досягти кінцеві користувачі. Це буде перший випадок, коли проактивне мережеве тестування швидкостей кінцевих користувачів було розгорнуто в мережах оптоволоконного доступу по всій Великобританії незалежно від інтернет-з’єднання клієнта.

VIAVI Fusion містить як апаратне, так і програмне забезпечення, яке буде використовуватися для швидкої ізоляції та усунення несправностей у мережі.  Діагностика буде автоматизованою для будь-яких проблем, які будуть виникати клієнтами Openreach Communications Provider (CP).

Крім того, буде покращено обслуговування клієнтів, оскільки процедури контакт-центру будуть автоматизовані, забезпечуючи операторів результатами тестів майже в режимі реального часу для швидкої інтерпретації успішно/невідповідно. Це дозволяє зосередити подальше усунення несправностей на першопричині, чи то всередині мережі Openreach, чи назад із CP.

Ключовим елементом Fusion є його розумна можливість підключення малого форм-фактора (SFP), що дозволяє підключати мікрозонди до тисяч вузлів по всій країні. Ці зонди дозволяють автоматизувати тестування пропускної здатності від усіх точок входу CP до приміщень кінцевих користувачів для мільйонів споживачів. Тепер у четвертому поколінні технології VIAVI smart SFP підтримує швидкість ліній 1G і 10G за різними фізичними стандартами.

Тревор Лінні, директор з мережевих технологій Openreach, сказав: «Як найбільший постачальник цифрової інфраструктури в країні, ми усвідомлюємо, що надійність послуг і широкосмугового зв’язку стала більш невід’ємною частиною повсякденного життя, особливо коли мільйони людей перейшли на роботу та навчання з дому. Минулого року ми побачили, що наше використання широкосмугового зв’язку більш ніж удвічі, і 50 000 петабайт (ПБ) даних споживаються по всій країні».

Лінні продовжив: «Ми також бачимо рекордну кількість людей, які підключаються до нашої надшвидкісної, наднадійної широкосмугової мережі Full Fiber, при цьому понад 1,5 мільйона клієнтів користуються послугою на сьогоднішній день. Тому дуже важливо, щоб ми продовжували підтримувати нашу і без того високу ефективність обслуговування, виявляючи та запобігаючи несправності до того, як клієнти повідомлять про них. Розгортання автоматизованого тестового рішення VIAVI є однією з основних технічних інноваційних рішень, які ми адаптували, щоб допомогти визначити потенційні проблеми, які ми виявляємо в нашій мережі майже в режимі реального часу або коли надходить запит від наших клієнтів CP».

Деніел Блек, директор, UK & Nordics у VIAVI, сказав: «Openreach відіграє таку основоположну роль у цифровій економіці Великобританії, що вдосконалення, які вони здійснюють, мають широкий позитивний вплив на всю Великобританію. Одним із таких покращень є автоматизація тестування в мережі. Це дозволить Openreach бути швидшим та ефективнішим з ізоляцією несправностей на користь CP, бізнесу та споживачів. І вони зможуть зменшити кількість перевірок вантажівок і відвідувань, які вони здійснюють, оскільки отримають доступ до кращої розвідувальної інформації віддалено. Ми пишаємося тим, що відіграємо свою роль у цій еволюції мережі, і ми цінуємо наші позитивні постійні відносини з Openreach».

VIAVI має давні стосунки з Openreach, і в березні 2021 року Openreach підтвердила, що використовує систему моніторингу оптичної мережі VIAVI (ONMSi) для віддаленого тестування своєї мережі.

Openreach має намір досягти 25 мільйонів приміщень до грудня 2026 року з нинішньою площею 6,5 мільйонів будинків і підприємств, у тому числі 2 мільйонів у сільській місцевості по всій Великобританії.

Клієнти можуть перевірити, чи побудова вже досягла їхнього району або які останні плани щодо їхнього поштового індексу на openreach.co.uk. Тим, хто зможе замовити послугу Full Fiber, потрібно буде зв’язатися зі своїм постачальником послуг, щоб подати запит на оновлення.

Про Openreach

Openreach Limited — це британський бізнес у сфері цифрових мереж.

Ми – понад 37 000 людей, які працюють у кожній громаді, щоб з’єднати будинки, школи, магазини, банки, лікарні, бібліотеки, мобільні телефони, мовники, уряди та підприємства – великі та малі – зі світом.

Наша місія полягає в тому, щоб побудувати найкращу можливу мережу з найвищою якістю послуг, гарантуючи, що кожен у Великобританії може бути підключений.

Ми працюємо від імені більш ніж 665 постачальників комунікацій, таких як BT, SKY, TalkTalk, Vodafone і Zen, і наша широкосмугова мережа є найбільшою у Великобританії, охоплюючи понад 31,8 мільйона приміщень.

Протягом останнього десятиліття ми інвестували понад 15 мільярдів фунтів стерлінгів у нашу мережу, а протяжність понад 190 мільйонів кілометрів – тепер достатньо довго, щоб об’їхати навколо світу 4798 разів.

Сьогодні ми будуємо ще швидшу, надійнішу та перспективну широкосмугову мережу, яка буде цифровою платформою Великобританії на десятиліття вперед. Ми досягаємо мети, щоб до грудня 2026 року було досягнуто 25 мільйонів приміщень. Дослідження показують, що загальнонаціональна мережа Full Fiber може потенційно підвищити продуктивність Великобританії на 59 мільярдів фунтів стерлінгів.

Щоб допомогти побудувати нову оптоволоконну мережу та забезпечити кращий сервіс по всій країні, ми створили та заповнили понад 9 000 вакансій для учнів за останні два роки, а в 2021 році ми набираємо ще 1 000 ролей стажерів у Openreach.

Ми також будуємо екологічнішими – ми керуємо другим за величиною комерційним автопарком у Великобританії та хочемо допомогти керувати переходом на електромобілі з метою перевести наш автопарк на електричний у 2030 році.

Openreach є суворо регульованим підрозділом BT Group, що повністю належить і керується незалежно. Більше 90 відсотків наших доходів надходять від послуг, які регулюються Ofcom, і будь-яка компанія може отримати доступ до наших продуктів за еквівалентними цінами, умовами та умовами.

За рік, що закінчився 31 березня 2021 року, ми повідомили про дохід у розмірі £5,244 млн.

Для отримання додаткової інформації відвідайте www.openreach.com