Чандлер, штат Аризона, 14 грудня 2022 р. – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні оприлюднила результати свого 15-го поспіль глобального дослідження стану мережі корпоративних мереж і проблем надання ІТ-послуг. Оскільки організації продовжують адаптуватися до постпандемічного сплеску хмарної продуктивності, у звіті за 2023 рік детально описано, як обізнаність кінцевих користувачів залишається критичною, і досліджуються переваги та проблеми – ініціатив з модернізації хмарних і зовнішніх мереж.

Одна з тем, перенесених із досліджень попередніх років, — це наполегливість і стійкість, яку розвивають ІТ-команди, керуючи продуктивністю мережі, збалансовуючи впровадження нових технологій, загрози безпеці та прогалини у видимості. Як SD-WAN, так і хмарні сервіси досягли майже 100% впровадження, причому розгортання доступу до мережі з нульовою довірою (ZTNA) зростає як пріоритет кібербезпеки.

Взаємодія з кінцевим користувачем є найвищим ключовим показником ефективності (KPI) серед ІТ-команд. 7 із 10 вважають його важливішим за інші KPI, отримані за допомогою активного моніторингу, пакетів і потокових даних.

У звіті також висвітлюються невід’ємні проблеми моніторингу, пов’язані з переходом до віддаленого сучасного підприємства, яке базується на хмарі. Близько 70% опитаних організацій стверджують, що більше половини їхніх додатків розміщено в хмарі. Однак менше 1% організацій кажуть, що вони задоволені видимістю мережі, причому 4 з 5 назвали видимість хмарних або зовнішніх активів головною проблемою. Шифрування TLS, життєво важливе для підвищення кібербезпеки ІТ, також ускладнює цілі видимості.

Групи з усунення несправностей також перебувають під підвищеним тиском. Повторюючи висновки 14 з останніх 15 опитувань, ізоляція проблемного домену – визначення проблем у мережі, сервері, додатку чи клієнтському домені – залишається однією з найбільших проблем для ІТ-команд. Неможливість адекватного моніторингу споживання пропускної здатності займає невелике місце. ІТ-команди також назвали кількість інструментів, необхідних для вирішення конкретних проблем, як основну проблему, а пошук необхідного таланту для вирішення проблем продуктивності мережі залишається основною перешкодою.

У міру того як організації продовжують застосовувати уніфіковані комунікації та співпрацю (UCC), характер вимог UCC до продуктивності майже в реальному часі стає все більш очевидним. Згідно зі звітом, майже половина (49%) команд витрачає від 10 до 20 годин на тиждень на усунення несправностей платформ UCC, а 42% витрачають до 10 годин на тиждень.

Незважаючи на збільшення робочого навантаження на команди з усунення несправностей, 83% організацій заявили, що переваги хмарної модернізації, включаючи економію та підвищення продуктивності, переважають витрати.

«Слова «наполегливість» і «стійкість» спадають на думку, коли розглядають зусилля, які ІТ-команди докладають для забезпечення надання послуг у поточному середовищі», — прокоментував Кріс Лабак, віце-президент і генеральний менеджер відділу мережевих рішень і рішень для захисту від загроз VIAVI. «Організації розуміють зростаючий попит на пропускну здатність і численні переваги віддаленості, орієнтованої на хмару, і сповнені рішучості виконувати свої плани. Однак видимість у зовнішніх зонах, таких як пристрої SASE, хмарні служби та загальний досвід віддалених користувачів, ніколи не була такою важливою».

Він продовжив: «Організації можуть подолати багато з цих критичних проблем за допомогою більш автоматизованої ідентифікації проблем і можливостей ізоляції домену. Зусилля з автоматизації також повинні означати, що ІТ-команди витрачають менше часу на бойові дії та більше часу на реалізацію стратегічних ініціатив».

Ключові висновки

  • 70% опитаних організацій зараз оцінюють досвід кінцевих користувачів як найважливіший KPI.
  • Зростання пропускної здатності залишається значним: 57% організацій планують запровадити підключення до своїх мереж на 800 Гбіт до кінця 2024 року.
  • 51% ІТ-команд витрачають більше половини свого часу на вирішення проблем безпеки мережі.
  • 49% ІТ-команд витрачають 10-20 годин на тиждень на вирішення проблем з UCC.
  • 5 найкращих сфер, де необхідна додаткова видимість, знаходяться поза приміщенням, включаючи пристрої SASE, віддалених користувачів, хмарні програми та досвід кінцевих користувачів.
  • Проблемна ізоляція домену та нестача кадрів залишаються критичними проблемами для ІТ-команд.
  • Переваги та економія коштів від хмарної міграції легко компенсують недоліки.

Методологія глобального дослідження стану мережі

VIAVI (і раніше Network Instruments) протягом 15 років поспіль проводив глобальне дослідження стану мережі, аналізуючи тенденції мережі та визначаючи деякі проблеми, з якими стикаються ІТ-команди. Результати були підібрані на основі 307 респондентів, у тому числі спеціалістів із мережі, безпеки та розробки з усього світу. Окрім географічної різноманітності, досліджувана популяція була розподілена за віком, галузевим досвідом, поточним рівнем, службовою функцією, відділом, доходом, кількістю співробітників і бізнес-вертикалями. Повний текст дослідження доступний тут: www.stateofthenetwork.com.