Літл-Рок, Арканзас і Чандлер, Аризона, 6 листопада 2023 р. – Windstream Wholesale, лідер оптичних технологій, що надає швидкі та гнучкі передові рішення, і Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV), глобальний постачальник тестування мереж Рішення для моніторингу та гарантії – сьогодні оголосили про інтеграцію системи дистанційного тестування волокон VIAVI (RFTS) до інтелектуальної конвергентної оптичної мережі (ICON) Windstream. Цей інструмент ще більше вдосконалює функціональні можливості мережевого інтелекту для моніторингу темного волокна та довжини хвилі. Клієнти зможуть використовувати цей інструмент у першому кварталі 2024 року.

VIAVI RFTS включає адаптивні тестові головки FTH-9000 і програмне забезпечення ONMSi. Ця централізована система об’єднує стратегічно розміщені тестові головки в ключових місцях мережі для постійного сканування волокна тестовим сигналом OTDR для виявлення та визначення місця пошкодження волокна та погіршення якості. Включення цього рішення безпосередньо в мережу Windstream Dark Fiber і ICON дозволяє раннє виявлення розривів волокна, усунення реактивних рухів вантажівок, пришвидшення часу на ремонт і підвищення прозорості та видимості стану та продуктивності мережі клієнта. Windstream Wholesale інтегрує дані про збій у роботі VIAVI та ГІС-дані з платформи ONMSi в операційні та портальні програмні додатки Windstream Wholesale.

Раннє виявлення розривів волокон для темних волокон і довжин хвиль:

  • Оптоволоконні маршрути постійно та завчасно контролюються, щоб виявити пошкодження кабелю (вторгнення, вигини, перегини тощо).
  • Негайне сповіщення про перерви, збої в роботі та погіршення якості обслуговування надсилається операторам мережі Windstream Wholesale від імені клієнта.
  • Дозволяє Windstream розширити свої можливості OTDR на мережевих маршрутах, де вбудований OTDR недоступний.

Швидший час на ремонт

  • Автоматизація ідентифікації відключень оптоволокна скорочує час координації, необхідний для процесів ручного тестування OTDR.
  • Точні дані про відключення включають дані про місцезнаходження GPS та інформацію про пошкоджену схему, що дозволяє негайно визначити місце збою.
  • Скорочений час до ремонту (TTR) завдяки негайним сповіщенням, надісланим Windstream Wholesale.

Розширено видимість для клієнтів Dark Fiber на порталі iconnect

  • Клієнти Dark Fiber отримують інформацію про місце збою в режимі реального часу на карті, як у службах Wavelength.
  • Клієнти отримують карти стану мережі на порталі iconnect Windstream Wholesale.
  • Доступно на нових високомагістральних мережах Windstream Wholesale з темним волокном, включаючи Талсу – Літл-Рок – Мемфіс (T-Rock Express), Ралі – Міртл-Біч – Джексонвілл (Beach Route) і Монреаль – Олбані – Нью-Йорк (CanAm2).

«VIAVI пишається тим, що є довгостроковим партнером Windstream Wholesale, чиї команди з розгортання та обслуговування покладалися на наші рішення для тестування та гарантії, щоб надати своїм клієнтам високоякісні оптоволоконні мережі», — сказав Луїс Сезар Олівейра, віце-президент, Америка VIAVI. «Постачальники послуг підвищують ефективність за рахунок покращеної видимості та інтелекту, а також спрощених процесів усунення несправностей. VIAVI RFTS надає в мережу Windstream ICON можливості, яким довіряють оператори по всьому світу».

«Оскільки оптоволоконні мережі є основоположною архітектурою нашого сучасного світу, наше суспільство зупиняється, коли обриваються оптоволоконні кабелі. Ми задоволені партнерством, яке ми маємо з VIAVI, і тим, як воно дозволяє нам інтегрувати проактивну функціональність технології OTDR у нашу мережу, значно зменшуючи будь-який вплив мережі на наших клієнтів», – сказав Джо Скаттареджіа, директор з доходів Windstream Wholesale. «Ми можемо виявляти збої та реагувати на них завчасно та в режимі реального часу, одночасно спілкуватися з нашими клієнтами та усувати ці збої швидше, ніж будь-хто інший».

Windstream ICON забезпечує відкриту та дезагреговану мережеву інфраструктуру, що дозволяє оптовим і корпоративним клієнтам вибирати унікальні користувацькі маршрути, підтримувати операційну інформацію за допомогою функцій мережевого аналізу Windstream і розміщувати свої мережі ближче до краю, щоб краще обслуговувати кінцевих користувачів.