Скоттсдейл, Арізона, 22 вересня 2021 г. - Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні оголосила, що зробила подарунок в розмірі 200 000 доларів Коледжу оптичних наук Університету Арізони Wyant («Коледж») для створення «Стипендії Г. Ангуса Маклауда фінансується VIAVI Solutions Inc.» Подарунком VIAVI є доктор Г. Ангус Маклауд, автор основоположного тексту «Тонкоплівкові оптичні фільтри». Професор Маклауд наставляв покоління студентів, які в подальшому будуть впроваджувати фундаментальні інновації в додатках, включаючи лазерні системи, спектроскопію, дисплеї і оптичну зв'язок.

Доктор Фред Ван Мілліген, віце-президент з досліджень і розробок VIAVI, буде виступати в якості основного доповідача на щорічній програмі стипендій Коледжу в п'ятницю, 24 вересня. Доктор Ван Мілліген навчався у професора Маклауда, і його основну доповідь буде відображати широкий вплив професора Маклеода, що дозволяє використовувати багато технологій сьогодні. Олег Хайкін, президент і головний виконавчий директор VIAVI, також візьме участь в заході.

«Ми раді віддати данину поваги спадщини професора Х. Ангуса Маклеода, виділивши стипендію для підтримки передових досліджень в Університеті Арізони», - сказав Хайкін. «Багато хто з наших провідних інженерів отримали користь з навчання, натхнення і наставництва професора Маклауда. Заглядаючи в майбутнє, ми не можемо придумати кращого способу зміцнити фундамент, закладений професором Маклаудом і його учнями, ніж заохочення наступного покоління новаторів. Ця можливість поглибити наші відносини з провідною установою в Арізоні сприяє нашому прагненню інвестувати в лідерство в області оптики в нашому новому рідному штаті».

«Подарунок VIAVI - прекрасний спосіб віддати данину поваги Ангус Маклауд і його величезному впливу в нашій області», - сказав Томас Кох, декан і професор коледжу оптичних наук Вайанта в Університеті Арізони. «Стипендія, заснована VIAVI, надасть критично важливу, таку необхідну підтримку аспірантам і допоможе нам у нашій місії із забезпечення майбутнього кадрового потенціалу в області оптики».