Чандлер, Аризона та Шанхай, Китай, 28 червня 2023 р. – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) запустила TM500 Cloud, розроблену для тестування хмарних компонентів O-RAN, сьогодні на MWC у Шанхаї. Оскільки оператори все частіше розгортають базові мережеві послуги в хмарі за допомогою гіперскейлерів та інших хмарних провайдерів, хмара TM500 розроблена для вимірювання та пом’якшення будь-яких ризиків, пов’язаних із якістю обслуговування (QoS) для кінцевих користувачів.

Рішення застосовне до типових моделей розгортання хмари O-RAN, де O-DU, O-CU та ядро розгортаються в хмарі. Хмара TM500 дозволяє виробникам мережевого обладнання (NEM) і операторам подолати ризики, пов’язані з цією новою моделлю розгортання, і гарантує, що вони можуть забезпечувати ті самі ключові показники ефективності (KPI) і QoS для кінцевих користувачів, які вони бачать із традиційним gNB і основною мережею. архітектури.

TM500 Cloud можна використовувати в альтернативних сценаріях розгортання: наприклад, у приватній або публічній хмарі. Крім того, в архітектурах, де функція 5G User Plane Function (UPF) розгорнута поблизу краю «Cloud RAN» для відповідності суворим вимогам до затримки, хмара TM500 Cloud також може бути розгорнута для вимірювання продуктивності в цих архітектурах.

Рішення оцінює критичні ключові показники ефективності, такі як пропускна здатність, затримка та час зворотного зв’язку, забезпечуючи відсутність компромісів у продуктивності кожного користувача при додаванні нових користувачів. Це також гарантує, що показники якості для програм, таких як голос, залишаються безкомпромісними.

Оскільки TM500 вже фактично є стандартом тестового інструменту для більшості NEM, очікується, що хмара TM500 стане для них природним розширенням, оскільки багато NEM прагнуть розгорнути мережеві компоненти O-RAN у хмарі. Крім того, оскільки оператори все частіше взаємодіють із хмарними провайдерами, це рішення гарантує, що переваги в масштабі та вартості, які вони отримують завдяки розгортанню мережевих елементів у хмарі, не супроводжуватимуться ризиком негативного досвіду для їхніх користувачів.

«Ми в захваті від потенціалу TM500 Cloud», — сказав Стівен Хайр, віце-президент із бездротового маркетингу та партнерства VIAVI. «Відтворити продуктивність фізичного апаратного забезпечення в хмарі – це не маленький подвиг, особливо тому, що вимірювання з точки зору кінцевого користувача залишаються недосяжними. Хмара TM500 — це та відсутня ланка, яка дозволяє операторам забезпечувати ті самі KPI та QoS, що й традиційні мережі, використовуючи при цьому переваги хмари у вартості, еластичності та масштабі».

VIAVI буде демонструвати TM500 Cloud на стенді N1.F111 на MWC Shanghai.