Чандлер, штат Аризона, 4 жовтня 2023 р. – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні оголосила про доступність NITRO® Wireless, портфоліо рішень, які дають змогу всім учасникам екосистеми – виробникам обладнання, постачальникам послуг, напівпровідниковим компаніям. , розробники програмного забезпечення та системні інтегратори – щоб прискорити розвиток технологій шляхом перевірки ефективності на кожному етапі інтелектуальними, інтуїтивно зрозумілими та автоматизованими способами. Компанія буде демонструвати NITRO Wireless на заходах по всьому світу, включно з Futurecom (Сан-Паулу), FYUZ (Мадрид), Network X (Париж) і India Mobile Congress (Нью-Делі).

Оскільки 5G досягає переломного моменту з точки зору побудови та можливостей, провідні постачальники послуг та їхні екосистеми розвивають шляхи до 6G. Промислові програми, такі як великомасштабні приватні мережі, розумні міста та критичні комунікації, вимагають вищої пропускної здатності та меншої затримки, щоб забезпечити обчислення в реальному часі та передачу точних даних зондування, зображень і позиціонування. Запровадження з’єднання ТераГерц/Терабіт/Мікросекунда через хмару, відкрита мережа в середовищі багатьох постачальників та AI/ML для автоматизації роботи мережі — все це вказує на фундаментальну перебудову мережі напівпровідників, обладнання, програмного забезпечення. і рівні застосування. Виникаючі проблеми продуктивності мережі, якості обслуговування (QoS), безпеки та енергоспоживання тепер потрібно пом’якшити та спростити.

NITRO Wireless об’єднує перевірені тестові платформи продуктивності та сумісності, які використовуються в усій галузі для 3GPP і O-RAN, з хмарою, інтелектом, автоматизацією та технологією цифрового близнюка, що підтримується платформою Network Integrated Test, Real-Time Analytics and Optimization (NITRO). Оскільки мережі стають все складнішими та багатошаровими, зосередження на вимірюванні та забезпеченні досвіду з точки зору користувача – шляхом імітації сценаріїв використання, змодельованих на реальних мережевих даних – генерує необхідний інтелект для спрощення доставки нових технологій. Варіанти використання NITRO Wireless включають:

  • RAN Intelligence – Тест NITRO Wireless TeraVM RIC навчає інтелектуальний контролер RAN (RIC) на основі даних реальних мережевих сценаріїв, App Validation Engine (AVE) діє як «тест IQ» додатка, щоб перевірити, чи покращують запропоновані зміни ефективність RAN, і Geolocation надає геолокаційні дані r/xApps, включаючи цілодобову інформацію про просторовий розподіл і динаміку мобільності абонентів.
  • Розвідка приватної мережі – для підтримки високих вимог щодо надійності та якості обслуговування приватних мереж NITRO Wireless пропонує аналіз сигналу, перевірку синхронізації та синхронізації, вирівнювання антени, сертифікацію оптоволокна, а також покриття та тестування продуктивності від проектування до експлуатації.
  • Безпека мережі – 5G RAN, 5G Core, Secure Access Service Edge (SASE), брандмауери наступного покоління, VPN і хмарні рішення безпеки мають відповідати останнім специфікаціям, забезпечуючи при цьому безкомпромісну продуктивність мережі. Рішення безпеки NITRO Wireless Open RAN забезпечує тестове покриття, яке включає відповідність 3GPP SCAS, DoS і атаку фаззингу, виснаження ресурсів O-Cloud, перевірку протоколу, сканування портів і відкритий тест безпеки переднього доступу.
  • Digital Twins – цифрові близнюки можуть зменшити бізнес-ризик різними способами. Тестуйте оновлення програмного забезпечення та запроваджуйте нові служби в безпечному середовищі, щоб запобігти збоям під час розгортання в живій мережі. NITRO Wireless Digital Twins поєднує в собі такі інструменти, як емулятори RAN і Core, рішення для гарантії, реалістичні сценарії трафіку та кіберзагрози для віддзеркалення мережі оператора в лабораторії, дозволяючи планувати та впроваджувати зміни мережі та завдання з аналізом результатів до вжиття дій щодо жива мережа.
  • Військовий зв’язок – портфель інтеграції та тестування NITRO Wireless пропонує повне наскрізне тестування та тестування підсистем приватного військового радіо та базових мереж 5G. Вони можуть бути розгорнуті на землі, через HAP або через супутник.

«Хоча 5G відкриває нові можливості із захоплюючим потенціалом для підключення та гонки за розгортання цих мереж, важливо, щоб надійність, стабільність і тестування продуктивності проводилися для забезпечення успіху. Вимоги до відмовостійкості мережі, складність і порогові значення ризику вводять нову динаміку», — сказав Шамік Мішра, технічний директор з підключення Capgemini Engineering. «Ми дуже раді тісно співпрацювати з VIAVI у нашій «5G-Lab-As-A-Service» у Португалії та глобальних заходах O-RAN, щоб використати потенціал цієї нової технології та зробити внесок у гармонізаціі зусилля щодо трансформації всієї галузі, спричиненої підключенням».

«Ми раді співпрацювати з VIAVI, щоб допомогти просунути галузь вперед і прискорити впровадження Open RAN», — сказав Лакшмі Мандьям, віце-президент з управління продуктами постачальників послуг і партнерської екосистеми VMware. «Наші компанії поділяють бачення того, що потрібно для вирішення проблем, які перешкоджають прийняттю, спрощуючи шлях для CSP для тестування, профілювання та сертифікації xApps і rApp сторонніх виробників через загальну структуру. Лідерство VIAVI у тестуванні Open RAN і лідерство VMware у RIC роблять цю співпрацю ідеальною».

«З кожним поколінням мережі стають все більш багаторівневими, дезагрегованими та складними», — сказав Ян Ленглі, старший віце-президент відділу бездротового зв’язку VIAVI. «NITRO Wireless розсікає технологічний туман за допомогою хмарного інтелекту та автоматизації, заснованої на надійному досвіді VIAVI у перевірці продуктивності, щоб наші клієнти могли зосередитися на драйверах верхньої та нижчої лінії».