Скоттсдейл, штат Аризона, 16 грудня 2021 року – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні поділилася роллю компанії в третьому щорічному глобальному O-RAN plugfest, організованому постачальниками послуг зв’язку рівня 1 та O-RAN ALLIANCE. Plugfest включав серію демонстрацій на місці в кількох країнах, проведених у жовтні та листопаді 2021 року.

На VIAVI розраховували, щоб забезпечити порівняльний аналіз та валідацію для тестів і демонстрацій plugfest у таких місцях, як: Нью-Брансвік, США, організовані AT&T та Verizon з Університетом Рутгерса; Менло Парк, США, організований AT&T та Verizon у TIP Community Lab з Meta; Берлін, Німеччина, хостинг Deutsche Telekom; Мадрид, Іспанія, організатор Telefónica; Гургаон, Індія, організований Airtel; Токіо, Японія, організований дослідницьким парком Йокосука за участю основних постачальників послуг, включаючи Rakuten Mobile; і Тайвань, організований Auray OTIC і Security Lab і Chunghwa Telecom.

Цьогорічний plugfest продемонстрував швидку еволюцію екосистеми O-RAN із збільшенням уваги до інтелектуального контролера RAN (RIC), який змінює спосіб управління мережевими ресурсами, вносячи штучний інтелект і великі дані в повсякденні операції. Щоб зменшити ризик, пов’язаний із впровадженням цієї нової технології, оператори покладалися на інструменти від VIAVI, включаючи TeraVM RIC Test, щоб перевірити продуктивність RIC, коли представлений широкий спектр сценаріїв RAN, щоб перевірити функціональність rApps і xApps, а також забезпечують засоби для створення даних, необхідних для навчання моделей ШІ.

Набір тестів VIAVI для специфікацій O-RAN також підтримував відповідність, продуктивність, сумісність і наскрізне тестування:

  • Відкритий радіоблок (O-RU) та відкритий розподілений блок (O-DU) - Радіо Casa Systems Apex 5G Evo було перевірено за допомогою тестера VIAVI TM500 O-RU у поєднанні з векторним генератором сигналів (VSG) Rohde & Schwarz SMW200A, FSW Програмне забезпечення для аналізу сигналів та спектру та Vector Signal Explorer (VSE). Тестування продуктивності Sercomm Small Cell O-RU/O-DU проводилося з використанням VIAVI TeraVM O-CU Simulator та TeraVM Core Emulator.
  • Відкритий центральний блок (O-CU) – тестування продуктивності (навантаження/масштабування) Accelleran O-CU, встановленого на хмарному маршрутизаторі, проводилося за допомогою VIAVI TeraVM O-CU Tester.
  • Open Fronthaul (OFH) - сумісність OFH між еталонним програмним забезпеченням Intel FlexRAN™ та Capgemini Engineering O-CU, O-DU та Core, з перемикачем IP Infusion fronthaul як тактові генератори, була підтверджена за допомогою тестера VIAVI TM500 O-DU та емулятора E500 UE. VIAVI також надала T-BERD/MTS-5800 для тестування транспорту та синхронізації Xhaul на Ciena 5164 та 5168 з grandmaster, а також на Cisco NCS540.
  • Наскрізне тестування сумісності O-RU, O-DU та O-CU від основних постачальників проводилося за допомогою емулятора VIAVI E500 UE та емулятора ядра TeraVM. OFH та наскрізна взаємодія були продемонстровані між емулятором ядра TeraVM, O-RU, Capgemini O-DU/O-CU великого виробника та комерційними пристроями.
  • RIC - Тест TeraVM RIC використовувався для перевірки Accelleran dRAX ™ RIC та xApps, а також TCS RIC та xApp управління трафіком. TeraVM RIC Test також підтримав демонстрацію платформи зв'язку Rakuten (RCP), що забезпечує самовідновлення та оптимізацію RAN, включаючи компенсацію впливу rApp із оптимізацією RAN. XApps, що працюють на новітньому стеку O-RAN SC RIC.

«З кожним підключенням O-RAN ми бачимо прихильність з боку все більшої кількості постачальників послуг, збільшення кількості постачальників та чіткіші ознаки того, що технологія прогресує до зрілості», – сказав Самех Ямані, технічний директор VIAVI. «У 2021 році масштаб дослідження розширився за межі з’єднання між елементами O-RAN до автоматизованого забезпечення та оптимізації за допомогою RIC та xApps».

VIAVI пропонує найповнішу на ринку тестову платформу для лабораторної перевірки, розгортання на місцях та гарантії обслуговування мереж O-RAN, яка може бути розгорнута на місці, у публічних або приватних хмарах, а також у формі Test as a Service (TaaS). Оскільки понад 85% NEM використовують платформу VIAVI RANtoCore для розробки gNB, компанія унікально пропонує провідні на ринку рішення для тестування 5G та Open RAN для відповідності, продуктивності та сумісності O-RU, O-CU, O-DU, RIC та Core. елементів.