Чандлер, штат Аризона, 21 червня 2022 року – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні оголосила, що підтримує екосистему 5G Open RAN(OREC) NTT DOCOMO, INC. NTT DOCOMO використовував мережевий тестер VIAVI TM500 для тестування базових станцій від ранніх етапів 3G до 5G, а тепер прийняв ключові елементи провідного набору тестів компанії для наскрізного тестування всього O-RAN. Обидві компанії також активно беруть участь у розробці специфікацій в O-RAN ALLIANCE.

NTT DOCOMO запустив OREC у 2021 році, збільшивши екосистему до 13 партнерів-постачальників. Амбіції ініціативи не обмежуються досягненням у власній мережі 5G, а поширюються на забезпечення повсюдного підключення для користувачів по всьому світу. Таким чином, NTT DOCOMO прагне надати закордонним операторам мобільного зв’язку віддалений доступ до спільної відкритої лабораторії в Йокосуці, Японія, для перевірки власної віртуалізованої RAN.

На основі своєї лідируючої позиції підтверджуючи мережеві продукти для операторів і виробників по всьому світу, тестовий набір VIAVI дав NTT DOCOMO впевненість у тому, що він підтримуватиме вимоги операторів з усього світу. Наскрізне тестування O-RAN увімкнено мережевим тестером TM500, тестером TM500 O-DU, тестером TeraVM O-CU та емулятором ядра TeraVM. Критичні випадки використання включають:

  • Порівняльний аналіз продуктивності: віртуального O-DU та O-CU окремо або в комбінації, де O-RU може бути реальним або емульованим. Це надає оператору можливість повторюваним чином перевіряти продуктивність віртуальних компонентів у порівнянні з реальним або емульованим O-RU.
  • Тестування з надвисоким навантаженням: комбіноване використання тестера TM500, TM500 O-DU Tester, TeraVM O-CU Tester і TeraVM Core Emulator надає оператору гнучкість у проведенні стрес-тестування O-DU/O-CU майже або перевищуючи повну потужність щоб визначити, де є вузькі місця в продуктивності.
  • Гнучке наскрізне тестування сценаріїв: усі елементи тестування мають єдину точку контролю, що дозволяє оператору виконувати кілька комбінацій сценаріїв трафіку, більше 1000 емульованих UE, сотні емульованих DU, кілька операторів 5G, одночасно тренуючи різні аспекти віртуальних компонентів O-RAN у діапазонах частот від нижче 6 ГГц до частот міліметрових хвиль.

VIAVI пропонує найповніший на ринку набір тестів для лабораторної перевірки, розгортання на місцях та забезпечення обслуговування мереж O-RAN. Маючи величезний досвід перевірки мережевих продуктів для операторів і виробників по всьому світу, VIAVI дозволяє будь-якому вузлу – O-RU, O-DU, O-CU, RIC та Core – і повне наскрізне тестування виконувати на місці, у хмарі. або як послуга.

«Відповідаючи на різноманітні потреби ринку, NTT DOCOMO запускає відкриті та віртуалізовані рішення RAN 5G зі своїми партнерами з екосистеми, прагнучи реалізувати надзвичайно гнучкі мережі в усьому світі», – сказав Садаюкі Абета, генеральний менеджер відділу розвитку мережі радіодоступу, NTT. DOCOMO, INC. «Наша співпраця з VIAVI забезпечить надійну та комплексну перевірку віртуалізованих базових станцій і полегшить доступність для операторів по всьому світу».

«Сміливе бачення та суворі вимоги NTT DOCOMO завжди піднімали планку наших рішень, і їхнє просування Open RAN не є винятком», – сказав Раджеш Рао, віце-президент VIAVI з Азіатсько-Тихоокеанського регіону та Японії. «Дезагрегація мережі приділяє значну увагу інтероперабельності як третьому стовпу перевірки поряд із відповідністю та продуктивністю. Було доведено, що тестовий набір VIAVI забезпечує всі три».