Чандлер, штат Аризона, 15 лютого 2024 р. – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) ) оголосила, що тренажер VIAVI Xgig® CXL Exerciser визнано пристроєм CXL 1.1 Gold компанією Compute Express Link® (CXL®) Consortium. Завдяки цьому затвердженню Xgig CXL Exerciser тепер може кваліфікувати впровадження протоколів пристроїв CXL для списку інтеграторів CXL.

«Технологія CXL підтримує еволюцію нових високошвидкісних обчислювальних програм, і сертифікація має вирішальне значення для успішного випуску продукту», — сказав Том Фосетт, старший віце-президент і генеральний менеджер лабораторії та виробництва VIAVI. «Це схвалення дозволяє використовувати наш тренажер Xgig CXL Exerciser не лише для лабораторної розробки та тестування, але й для сертифікації пристроїв на семінарах із відповідності CXL».

У міру розвитку Штучного інтелекту (AI), Машинного навчання (ML) та інших високопродуктивних обчислювальних технологій зростатиме попит на швидші та ефективніші методи передачі даних. CXL — це технологія з’єднання, яка оптимізує потік даних між Центральним процесором (CPU) і його периферійними пристроями, такими як прискорювачі, буфери пам’яті та розумні пристрої введення/виведення. Розроблений для когерентних з’єднань із кеш-пам’яттю та розширення пам’яті, CXL гарантує, що ці пристрої отримують доступ і передають дані зі швидкістю та ефективністю, необхідних для цих вимогливих програм.

«Співпраця Micron з VIAVI Solutions увімкнула екосистему перевірки CXL і підвищила відповідність протоколу CZ120 CXL. Програмні та апаратні рішення VIAVI Xgig і рання взаємодія з Micron зіграли важливу роль у вдосконаленні тестів на відповідність протоколу CXL», — сказав Сіва Макінені, віце-президент, Розширенних систем пам'яті Micron. «Ми покладаємося на точність випробувального обладнання VIAVI для перевірки лінійки продуктів Micron CXL. Сертифікація Gold Suite Xgig CXL Exerciser дозволить нам бути включеним до списку інтеграторів CXL v1.1 і 2.0».

«Відповідність стандартам є невід’ємною частиною місії нашої організації,» — сказав Джим Паппас, голова консорціуму CXL. — «Xgig CXL Exerciser відповідає всім вимогам для проведення тестування протоколу CXL 1.1 для компаній або продуктів, яким потрібна відповідність CXL. Ми з нетерпінням чекаємо VIAVI продовжувати підтримку нашої екосистеми та брати участь у наших майбутніх заходах із відповідності».

У січні компанія VIAVI взяла участь в офіційному заході з тестування відповідності CXL 003. Він представить свій провідний у галузі портфель рішень CXL на конференції розробників CXL, яка відбудеться 30 квітня – 1 травня 2024 року в Санта-Кларі, Каліфорнія.

Compute Express Link® і CXL® є товарними знаками CXL® Consortium. Усі інші торгові марки є власністю відповідних власників.