VMware Explore, Барселона, Іспанія, 9 листопада 2022 р. – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні оголосила, що підписала угоду про партнерство з VMware щодо впровадження стандартизованих структур і показників для тестування інтелектуального контролера RAN (RIC). Цей тестовий стенд як послуга дозволить операторам мобільного зв’язку запровадити можливість програмування в RAN і допоможе прискорити впровадження Open RAN

RIC — це хмарний центральний компонент відкритої віртуалізованої мережі RAN, що дозволяє оптимізувати ресурси RAN за допомогою аналітичної обробки та рекомендацій щодо адаптації. RIC використовує власні та сторонні xApps і rApps – додатки на основі мікросервісів, що працюють у майже реальному часі (bear-RT) і нереальному часі (non-RT), відповідно, щоб дозволити операторам автоматизувати та оптимізувати Операції RAN у масштабі для зниження загальної вартості володіння оператора та впровадження інноваційних послуг.

VMware зосереджена на залученні та співпраці з активною екосистемою партнерів, щоб допомогти своїм клієнтам-операторам впевнено прийняти Open RAN. VIAVI має найбільший портфель тестових рішень Open RAN у галузі та відіграє провідну роль у визначенні процесів тестування в O-RAN ALLIANCE та Telecom Infra Project (TIP).

Дві компанії працюватимуть разом, щоб продемонструвати відповідність вимогам, пов’язаним з RIC, допомагаючи CSP перевірити рішення в лабораторії та масштабувати рішення для виробництва. Провідний у галузі VIAVI TeraVM RIC Test і VMware RIC створять спільний тестовий стенд як сервіс для тестування, профілювання та перевірки xApp і rApp сторонніх розробників. На додаток до структури, дві компанії працюватимуть разом, щоб досягти галузевого консенсусу щодо методології тестування та показників ефективності. Маючи попередньо створені тестові випадки та стандартизований метод тестування для RIC і xApp/rApp, оператори можуть скоротити час, потрібний для перевірки рішення у своїй лабораторії, тобто вони можуть швидше перейти до робочого середовища.

«Відкрита RAN, за визначенням, залежить від тісної співпраці для стимулювання інновацій, і це ідеальний спосіб подумати про це партнерство між лідерами у відповідних галузях», — сказав Ян Ленглі, старший віце-президент і генеральний менеджер відділу бездротового зв’язку VIAVI. «RIC представляє величезну можливість для галузі: застосування методів штучного інтелекту/ML дозволяє операторам спростити керування складними конфігураціями 5G і динамічно оптимізувати мережу відповідно до нових варіантів використання, енергоефективності та мінливих моделей трафіку».

«Ми раді співпрацювати з VIAVI, щоб допомогти просунути галузь вперед і прискорити впровадження Open RAN», — сказав Лакшмі Мандьям, віце-президент з управління продуктами постачальників послуг і партнерської екосистеми VMware. «Наші компанії поділяють бачення того, що потрібно для вирішення проблем, які перешкоджають прийняттю, спрощуючи шлях для CSP для тестування, профілювання та сертифікації xApps і rApp сторонніх виробників через загальну структуру. Лідерство VIAVI у тестуванні Open RAN і лідерство VMware у RIC роблять цю співпрацю ідеальною».