Чандлер, штат Аризона, та Стівенідж, Великобританія, 18 вересня 2023 р. – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) оголосила, що компанія є частиною трьох консорціумів, які отримали фінансування в конкурсі Open Networks Ecosystem (ONE). за підтримки Департаменту науки, інновацій та технологій Великобританії (DSIT). VIAVI та партнери подали успішні заявки на HiPer-RAN під керівництвом Університету Суррея, REACH під керівництвом Йоркського університету та ARIANE під керівництвом Telecom Infra Project (TIP).

DSIT виділив 88 мільйонів фунтів стерлінгів організаціям на розробку ряду програмних і апаратних продуктів, які дозволять покращити розробку та впровадження відкритої та сумісної технології та продемонструвати технології Open RAN у середовищах із високим попитом.

VIAVI брав участь у наступних переможних торгах:

 

  • HiPer-RAN (високоінтелектуальна, високопродуктивна RAN) – спрямована на розробку високоефективної, безпечної та масштабованої структури Open RAN Intelligent Controller (RIC) із можливостями вирішення конфліктів між його інтелектуальними модулями та здатністю протистояти зовнішнім зловмисним атакам. VIAVI сприятиме створенню системи кібербезпеки, розробляючи інтелектуальне, стійке та надійне рішення, що визначає моделі загроз не в режимі реального часу та майже в режимі реального часу з підтримкою RIC, моніторинг сигналів через інтерфейси та навчання гібридної системи виявлення вторгнень (IDS), і системи запобігання вторгненням (IPS). HiPer-RAN також буде націлений на розробку гнучкого фізичного рівня (PHY), що підтримує RIC, який враховує параметри дизайну O-RU та O-DU та можливості обробки для забезпечення високопродуктивної, енергоефективної роботи з низькою затримкою. на системному рівні. VIAVI очолить роботу з інтеграції, тестування, розгортання та випробування всього рішення HiPer-RAN для ряду сценаріїв і випадків використання.

 

  • REACH (RIC-Enabled (CF-) mMIMO для HDD) – цей проект вирішить проблеми мережі високої щільності (HDD), що включає технологію малих комірок, масивний MIMO (mMIMO) і безстільниковий масивний MIMO (CF mMIMO). додатки, розробляючи xApps і rApps для RIC, які можуть контролювати активацію малих комірок, керування живленням, розгортання променя mMIMO, керування CF-mMIMO RU та формування сигналу, неоднорідні структури комірки, використання спектру та енергоефективність, одночасно маючи справу з мобільністю та керуванням передачі. VIAVI TeraVM RIC Test підтримуватиме тестування xApps і rApps для додатків mMIMO, включаючи формування трафіку, формування променя та енергоефективність.

 

  • ARIANE (Accelerating RAN Intelligence Across Network Ecosystems) – цей проект імітуватиме реальне середовище Open RAN small-cell від кількох постачальників із кількома RIC та xApps/rApps, аналізуватиме та рекомендуватиме можливості для посилення безпеки, вимірюватиме вплив на продуктивність RAN у різних тестувати сценарії з кількома xApps і rApps, а також пропонувати навчання для розробки стандартів в O-RAN ALLIANCE. VIAVI TeraVM RIC Test підтримуватиме кілька RIC для тестування xApps і rApps для управління енергією, керування трафіком, розширеного керування трафіком і динамічного розподілу ресурсів на основі QoS.

 

Конкурс ONE був частиною урядового Фонду досліджень і розробок відкритих мереж, який забезпечує реалізацію стратегії диверсифікації ланцюга постачання телекомунікацій 5G вартістю 250 мільйонів фунтів стерлінгів через ряд проектів. До них належать Future RAN Competition (FRANC), Future Open Networks Research Challenge, а також такі організації, як SmartRAN Open Network Interoperability Center (SONIC Labs), UK Telecoms Innovation Network – з VIAVI, що надає досвід або рішення для лабораторної перевірки для всіх ці ініціативи.

«Незалежно від того, чи перебуваєте ви в жвавому центрі міста чи сільській місцевості, швидкий і надійний мобільний зв’язок життєво важливий для того, щоб залишатися на зв’язку, користуватися послугами та вести бізнес. Щоб забезпечити це, нам потрібно прийняти різноманітні та безпечні технології, які ляжуть в основу мережі», — сказав міністр даних та цифрової інфраструктури Великобританії сер Джон Віттінгдейл. «Проекти, які ми сьогодні підтримуємо державними інвестиціями в дослідження та розробки в розмірі 88 мільйонів фунтів стерлінгів, використовуватимуть інноваційні рішення Open RAN, щоб зробити наші мобільні мережі більш адаптивними та стійкими, з перспективною технологією для підтримки блискавичних з’єднань по всій країні для ще багато років».

«VIAVI пишається тим, що є партнером у провідній програмі DSIT ONE для науково-дослідних і розробок відкритих мереж у Великобританії», — сказав Ян Ленглі, старший віце-президент підрозділу бездротового зв’язку VIAVI. «Ми з нетерпінням чекаємо співпраці з нашими партнерами по консорціуму для подолання мережевих проблем, таких як середовище жорстких дисків, пом’якшення конфліктів штучного інтелекту для x/rApps, кібербезпека RIC, управління трафіком RAN та енергоефективність за підтримки VIAVI U.K. Engineering R&D Center of Excellence, розташованого в м. Стівенідж».

Конкурс Open Networks Ecosystem (ONE) є частиною урядової Стратегії диверсифікації ланцюга постачання телекомунікацій 5G вартістю 250 мільйонів фунтів стерлінгів, сприяючи телекомунікаційним науково-дослідним проектам, включаючи Future RAN Competition (FRANC), Future Open Networks Research Challenge та такі організації, як SmartRAN Open Network Interoperability Center (SONIC Labs), UK Telecoms Innovation Network і UK Telecoms Lab.

ONE, запущений 14 березня 2023 року, пропонує організаціям фінансування для розробки програмного забезпечення та апаратних продуктів для розширених відкритих і сумісних технологій, включаючи фінансування для демонстрації технологій Open RAN у середовищах із високою щільністю.

Принципи Open RAN уряду Великої Британії встановлюють характеристики, якими повинні володіти рішення з відкритим інтерфейсом, такі як Open RAN, щоб досягти цілей Стратегії диверсифікації ланцюга поставок 5G Великобританії щодо стійких і безпечних мереж із конкурентоспроможними та інноваційними ланцюжками поставок.

Уряд Великої Британії та оператори мобільних мереж Великої Британії мають спільні амбіції до 2030 року передавати 35% трафіку мобільної мережі Великобританії через відкриті та сумісні архітектури RAN.