Чандлер, штат Аризона, 21 лютого 2024 р. – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV)) сьогодні оголосила про розширені та додаткові можливості спільного тестового стенда як послуги (TBaaS) із VMware, нещодавно придбаного Broadcom, який поєднує в собі Тест VIAVI TeraVM RIC за допомогою інтелектуального контролера VMware RAN (RIC) для створення цифрового двійника для оцінки та порівняльного аналізу продуктивності додатків. TBaaS було перевірено багатьма постачальниками додатків і консорціумами, включно з i14y Lab, що підкреслює зростаючий попит галузі завдяки його здатності пришвидшувати розгортання та гнучкості, що стає все більш актуальним у сучасних мережевих середовищах. Можливості будуть продемонстровані на Всесвітньому мобільному конгресі в Барселоні 26-29 лютого.

Цифрове подвійне моделювання, засноване на штучному інтелекті та надає нові можливості прогнозування, швидко стає життєво важливим рішенням для зміцнення дедалі складніших мереж. Створюючи віртуальну модель мережі в лабораторії, постачальники послуг можуть швидше й ефективніше моделювати поведінку мережі та збої. TBaaS надає хмарний Digital Twin за допомогою набору інструментів, які дозволяють постачальникам послуг зв’язку (CSP) оптимізувати оцінку rApps і xApps перед вибором партнерів, постійними зусиллями CI/CD, розгортанням і безпечними операціями в мережі.

Завдяки TBaaS від VIAVI та VMware програми RIC задовольняють потребу в моделюванні з використанням реалістичних даних. VIAVI надає геолокаційні дані та xApps/rApps із реальними даними RAN через платформу VMware RIC. Це дозволяє CSP отримувати інформацію один раз і емулювати її з кількома іншими програмами, зменшуючи накладні витрати на повторне захоплення, обробку та передачу даних. Крім того, RAN Scenario Generator у TeraVM RIC Test дозволяє розробникам і операторам моделювати сценарії в лабораторії до запуску або в середовищах, де великі обсяги реальних даних недоступні. Зібрані дані також можна використовувати для навчання моделей AI/ML.

«Ми співпрацюємо з VIAVI, щоб переконатися, що CSP можуть отримати багато переваг від потужності автоматизації тестування та можливості», — сказав Лакшмі Мандьям, віце-президент відділу управління продуктами та партнерськими екосистемами програмно-визначеного підрозділу Broadcom. «Інтегрувавши VMware RIC із рішенням VIAVI TeraVM RIC Test і зробивши його доступним як послугу, ми забезпечуємо абсолютно новий підхід до розробки додатків RIC, автоматизації тестування CI/CD та порівняльного аналізу. Наші спільні зусилля допомагають пришвидшити модернізацію мережі CSP та ініціативи з монетизації».

«Ми дуже раді продовжувати та розвивати наше партнерство з VMware, а тепер і з Broadcom, партнером, який ділиться з VIAVI спадщиною десятиліть інновацій, співпраці та досконалості в інженерній справі», — сказав Ян Ленглі, старший віце-президент і генеральний менеджер підрозділу Wireless Business, VIAVI. «Наші додаткові портфоліо зосереджені на демістифікації складних середовищ, пов’язаних із Digital Twin, і разом вони забезпечують широкий спектр переваг, які допоможуть трансформувати та прискорити нові можливості мережі».

VMware зосереджена на залученні та співпраці з активною екосистемою партнерів, щоб допомогти своїм клієнтам-операторам повністю впевнено прийняти Open RAN за допомогою своєї хмарної платформи VMware Telco та інфраструктури VMware Service Management and Orchestration (SMO) для мережевого програмування та оптимізації. VIAVI має найбільший портфель тестових рішень Open RAN у галузі та відіграє провідну роль у визначенні процесів тестування в O-RAN ALLIANCE та Telecom Infra Project (TIP).