Чандлер, штат Аризона, 7 лютого 2023 р. – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) оголосила про доступність серії PNT-6200 Assured Reference для стійкого позиціонування, навігації та синхронізації (PNT). Це рішення базується на придбанні VIAVI компанії Jackson Labs Technologies у листопаді 2022 року та забезпечує критично важливу безпеку для PNT для постачальників послуг зв’язку, виробників мережевого обладнання, уряду та військових, а також ринків авіоніки. Серія PNT-6200 буде представлена на MWC Barcelona, 27 лютого – 2 березня, на стенді VIAVI № 5A18.

Оскільки мережі стають залежними від дезагрегованих хмарних архітектур, традиційні методи позиціонування та визначення часу стають менш надійними. Водночас вони стають більш сприйнятливими до загроз спуфінгу та глушіння. GPS, найпоширеніша система визначення часу та геолокації, використовує малопотужні радіосигнали, які легко глушити або підробити, часто ненавмисно. Ці проблеми можуть порушити роботу в різних середовищах, від систем посадки за приладами літака до синхронізації та синхронізації в мобільних мережах.

Серія PNT-6200 Assured Reference забезпечує максимальну відмовостійкість критичної інфраструктури в залежності від позиціонування та часу. Ця компактна система може доповнювати або навіть замінювати сигнали GPS на основі підключення до найширшого спектру джерел часу на ринку, включаючи низьку навколоземну орбіту (Low Earth Orbit - LEO), GNSS, комерційні супутникові, наземні, дротові та служби атомного годинника. При підключенні безпосередньо до антенного порту приймача синхронізації серія PNT-6200 приймає сигнал синхронізації з найнадійнішого джерела та перетворює його на радіочастотний (РЧ) сигнал як пряму заміну входу GPS, безперебійно забезпечуючи безперервну роботу. .

У зв’язку з тим, що приватна мережа 5G стає головним напрямком для підприємств, стійкий PNT стане критично важливим для ефективного розгортання та надійної кібербезпеки. Під час встановлення систем 5G у приміщенні через мікростільники доступ до GPS для синхронізації часу та позиціонування E911 стає складним або неможливим, а розміщення антени на даху будівлі може бути неможливим. Завдяки прийому в приміщенні та можливостям визначення часу та позиціонування в усьому світі, повністю незалежному від GNSS, малий форм-фактор і різноманітність джерел сигналу дозволяють серії PNT-6200 ефективно вирішувати ці проблеми.

«Майже одразу після того, як ми приєдналися до VIAVI, ми змогли скористатися перевагами надзвичайного масштабу компанії, від відділу продажів до ланцюга поставок», — сказав Саїд Джексон, засновник Jackson Labs і віце-президент VIAVI. «Тепер ми раді представити потужність стійкого PNT на більше ринків, які обслуговує VIAVI, включаючи телекомунікації, авіоніку та критично важливу інфраструктуру».