• Надзвичайно взаємодоповнюючі та синергетичні портфоліо продуктів, що забезпечують надання високопродуктивних інтегрованих рішень для мереж і критично важливих додатків, включаючи бездротову інфраструктуру 5G і 6G
  • Додатковий характер продуктів і технологій для забезпечення диверсифікації та прискореного зростання в привабливих суміжних вертикалях, таких як постачальники хмарних послуг, корпоративні/ІТ-мережі, приватні мережі 5G, 6G+ і вертикалі позиціонування, навігації та синхронізації
  • Розширені інженерні, науково-дослідні та дизайнерські можливості для прискорення розробки нових технологій та інноваційних продуктів, зокрема щодо штучного інтелекту та машинного навчання, безпеки, хмарної архітектури та автоматизації
  • Очікується, що підвищення операційної ефективності призведе до синергії річних поточних витрат до 75 мільйонів доларів США приблизно через два роки після завершення Придбання
  • Очікується використання чистих операційних збитків США для зниження змішаної податкової ставки об’єднаної групи, не згідно з GAAP
  • Silver Lake зробить 400 мільйонів доларів довгострокових стратегічних інвестицій у VIAVI Solutions у зв’язку з придбанням

05 березня 2024 р. 02:20 за східним стандартним часом

ЧАНДЛЕР, Арізона ТА ЛОНДОН - (BUSINESS WIRE) - VIAVI Solutions («VIAVI») (NASDAQ: VIAV), провідний постачальник комунікаційних тестових, вимірювальних і оптичних технологій, і Spirent Communications plc («Spirent») (LSE) : SPT), глобальний постачальник автоматизованих рішень для тестування та забезпечення надійності мереж, кібербезпеки та позиціонування, сьогодні оголосив про угоду щодо умов грошової пропозиції для Spirent, яку Правління Spirent має намір одноголосно рекомендувати («Придбання»). Ціна придбання оцінює Spirent приблизно в 1005 мільйонів фунтів стерлінгів, або 1277 мільйонів доларів США за курсом британського фунта стерлінгів до долара США на 4 березня 2024 року.

Згідно з умовами Придбання, Акціонери Spirent отримають 172,5 пенса за акцію Spirent готівкою (ціна Придбання). Акціонери Spirent також отримають спеціальні дивіденди у розмірі 2,5 пенса на акцію Spirent замість остаточного дивіденду за рік, який закінчився 31 грудня 2023 року. Очікується, що придбання буде завершено в другій половині 2024 року за умови схвалення акціонерів та інших звичайних заходів. умови, включаючи схвалення акціонерів Spirent і певні дозволи регуляторних органів. Директори Spirent, які володіють акціями Spirent, підписали безвідкличні угоди на підтримку Придбання.

Spirent надає продукти, послуги та керовані рішення, які вирішують проблеми тестування, забезпечення та автоматизації технологій, включаючи 5G, програмно-визначені глобальні мережі (SD-WAN), хмарні та автономні транспортні засоби. Міжнародний бізнес Spirent із позиціонування, навігації та синхронізації також задовольняє потреби клієнтів у дослідженні та розробці, верифікації та тестуванні інтеграції, включаючи тестування гібридного позиціонування та об’єднання датчиків у реальних умовах. Стратегія Spirent побудована на трьох стовпах: орієнтація на клієнта, інновації для зростання та операційна досконалість. Spirent виконує цю стратегію для подальшого розвитку своїх пропозицій у живих мережах, збільшуючи свої постійні потоки доходу та надаючи додаткові послуги та рішення для всього портфоліо продуктів.

«Правління Spirent має намір одноголосно рекомендувати цю пропозицію повністю готівкою, яка не тільки представляє привабливий результат для акціонерів Spirent, але також надає значні можливості для співробітників, клієнтів та інших зацікавлених сторін через те, що є дуже стратегічною та надзвичайно взаємодоповнювальною комбінацією», сказав сер Білл Томас, голова Spirent. «Завдяки сильній управлінській команді, глобальному масштабу та культурному співвідношенню між нашим бізнесом ми впевнені, що у VIAVI ми знайшли відповідного власника, щоб вивести Spirent на наступний етап історії розвитку».

«Поєднання з VIAVI об’єднує пропозицію високодоповнюваних продуктів, які можна продавати по всьому світу», — сказав Ерік Апдайк, головний виконавчий директор Spirent. «Це дозволить Spirent розвивати стратегічний прогрес, якого ми досягли на сьогоднішній день, з партнером, який має масштаб і ресурси, щоб отримати вигоду від перспектив довгострокового зростання. Поєднання VIAVI та Spirent створює сильніший бізнес, який зможе краще конкурувати, і ми впевнені в можливостях, які це принесе нашим зацікавленим сторонам».

«VIAVI пишається тим, що допомагає своїм глобальним клієнтам впроваджувати інновації в широкому спектрі галузей, які вона обслуговує», — сказав Олег Хайкін, президент і генеральний директор VIAVI. «Очікується, що поєднання наших провідних засобів тестування, вимірювання та оптичних технологій і високопродуктивних рішень Spirent для тестування та гарантії забезпечить покращені рішення для продуктів і додатків, прискорить зростання на нових ринках і зміцнить інновації завдяки розширеним інженерним і дизайнерським можливостям. Крім того, ми об’єднуємо дві команди зі спільною пристрастю до розробки привабливих і передових пропозицій для клієнтів і прагненням до технологічної досконалості. Ми раді вітати стратегічну, довгострокову інвестицію від Silver Lake у зв’язку з Придбанням. Silver Lake має видатний досвід підтримки провідних технологічних компаній шляхом як інвестицій в органічне зростання, так і масштабних придбань».

VIAVI вважає, що завдяки взаємодоповнювальному характеру відповідних бізнесів існує переконливе стратегічне та фінансове обґрунтування Придбання, оскільки очікується, що воно:

Створить провідного постачальника рішень для тестування, гарантії та безпеки для науково-дослідних лабораторій, постачальників послуг, центрів обробки даних та критично важливої інфраструктури

  • Об’єднання високодоповнювальних портфелів продуктів і послуг дозволить об’єднаній групі надавати рішення для різних ринків і застосувань.

Забезпечить диверсифікацію та прискорене зростання в привабливих суміжних ринкових вертикалях

  • Поєднання поточних і майбутніх пропозицій продуктів VIAVI та Spirent дозволить об’єднаній групі вивести на ринок інноваційні рішення для постачальників хмарних послуг, що швидко розвиваються, корпоративних/ІТ-мереж, приватних мереж 5G, 6G+, а також вертикалей позиціонування, навігації та синхронізації.

Досягне більших інженерних, науково-дослідних і конструкторських можливостей для прискорення розробки нових технологій та інноваційних продуктів

  • VIAVI вважає, що об’єднаний досвід інженерних, науково-дослідницьких і дизайнерських команд VIAVI та Spirent призведе до збільшення інженерних, науково-дослідницьких і дизайнерських можливостей для прискорення розробки нових технологій та інноваційних продуктів, зокрема щодо штучних інтелект і машинне навчання, безпека, хмарна архітектура та автоматизація.
  • Крім того, об’єднана група отримає вигоду від додаткових фінансових і операційних ресурсів, щоб продовжити своє лідерство в дослідженнях і розробках і постачати продукти в нові вертикалі, щоб допомогти клієнтам вирішити їхні найскладніші завдання.

Досягне більшого операційного важеля та генеруйте синергію витрат

  • Очікується, що підвищення операційної ефективності призведе до синергії річних поточних витрат до 75 мільйонів доларів США приблизно через два роки після завершення Придбання.
  • VIAVI передбачає використовувати свої чисті операційні збитки в США для зниження змішаної податкової ставки об’єднаної групи, не згідно з GAAP.
  • VIAVI віддасть пріоритет виплаті боргу за допомогою генерації вільного грошового потоку після завершення Придбання, щоб знизити коефіцієнт левериджу до 4,0x валового та 3,0x чистого в довгостроковій перспективі.

Придбання буде профінансовано наявними коштами VIAVI, повністю виділеною 7-річною позикою в розмірі 800 мільйонів доларів від Wells Fargo Bank, NA, і інвестицією в розмірі 400 мільйонів доларів від Silver Lake у формі повністю виплаченої старшої конвертованої ноти. У зв’язку з інвестиціями в Silver Lake Кен Хао, голова та керуючий партнер Silver Lake, увійде до ради директорів VIAVI. Крім того, VIAVI отримав 5-річну поновлювану кредитну лінію на суму 100 мільйонів доларів США (без фінансування на момент закриття), надану Wells Fargo Bank, N.A., щоб забезпечити додаткову фінансову гнучкість.