Чандлер, штат Аризона, 18 грудня 2023 р. – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні поділилася роллю компанії в осінньому фестивалі O-RAN PlugFest 2023, організованому O-RAN ALLIANCE і організованому лідерами галузі. VIAVI запропонував провідний у галузі порівняльний аналіз і валідацію для тестування інтелектуального контролера RAN (RIC) і навчання для програм із підтримкою штучного інтелекту, включаючи енергоефективність; перевірка безпеки; відповідність і наскрізне тестування нових продуктів. Компанія також покращила ефективність тестування за допомогою аналізу в реальному часі та автоматизації.

У жовтні та листопаді VIAVI брав участь у тестуванні в 11 лабораторіях у восьми країнах: США; Об'єднане Королівство; Німеччина; Франція; Італія; Іспанія; Японія; і Кореї. Основні результати включали:

  • Тестування RIC для програм із підтримкою штучного інтелекту. Після перевірки відповідності та продуктивності RIC постачальники можуть запроваджувати xApps або rApps, щоб розблокувати інтелектуальні можливості RAN і забезпечити передові сценарії використання, такі як економія енергії та покращений QoS.
  • Тестування безпеки. Безпека мережі повинна бути захищена у відкритому середовищі багатьох постачальників.
  • Відповідність і наскрізне тестування. Постачальники, що пропонують нові продукти O-RAN, можуть представити їх для підтвердження роботи відповідно до застосовних специфікацій. На додаток до окремих мережевих елементів, таких як O-RU, O-DU, O-CU та RIC, компанії також продемонстрували наскрізну роботу та взаємодію всієї повної O-RAN.
  • Аналіз в реальному часі. На сьогоднішній день лабораторне тестування покладалося на інструменти, які вимагали тривалих періодів очікування для захоплення, постобробки та візуалізації. Разом з CableLabs VIAVI продемонстрував аналіз у реальному часі для прискорення сумісності та наскрізного тестування та усунення несправностей.
  • Автоматизація тестування. Зіткнувшись з нестачею навичок, постачальники послуг і продавці шукають підвищення ефективності в лабораторії. У кількох демонстраціях VIAVI представив керовану штучним інтелектом можливість розробки тестів, написання сценаріїв, фільтрації журналів і пошуку помилок.

Тестовими платформами, які підтримували цю діяльність, були:

  • VIAVI TM500, провідний в галузі емулятор UE, який використовується 85% виробників базових станцій, підтримує відповідність, продуктивність, сумісність, безпеку та наскрізне тестування.
  • Тестер VIAVI TM500 O-RU у поєднанні з векторним генератором сигналів R&S SMW200A або R&S SMM100A (VSG), аналізатором сигналів і спектру R&S FSV/A або R&S FSW (VSA), програмним забезпеченням аналізу сигналів R&S VSE від Rohde & Schwarz, що використовується для O -RU Тестування на відповідність, за допомогою VIAVI O-RU Test Manager, що забезпечує зручну роботу користувача
  • VIAVI TeraVM, віртуалізована платформа для емуляції додатків і безпеки, яка використовується в тестуванні та навчанні 5G, Open RAN, RIC і тестуванні кібербезпеки.
  • VIAVI XhaulAdvisor, масштабоване програмне рішення, яке пропонує дані в режимі реального часу для перевірки, аналізу, емуляції та використання каналів. Перше на ринку рішення з аналітикою в реальному часі, XhaulAdvisor дозволяє постачальникам Open RAN, операторам і лабораторіям OTIC прискорити взаємодію, наскрізне тестування та усунення несправностей.

«У 2023 році галузь зіткнулася з фінансовим тиском під час просування мереж для надання інноваційних послуг», — прокоментував Ієн Ленглі, старший віце-президент і генеральний менеджер підрозділу Wireless Business Unit VIAVI. «На PlugFest компанія VIAVI рада продемонструвати віхи на шляху до підвищення ефективності роботи, включаючи автоматизацію тестування, аналіз у реальному часі та розробку інтелектуальних засобів RAN для вирішення проблеми споживання енергії».