Скоттсдейл, штат Аризона, 26 січня 2022 р. – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні оголосила про підтримку перевірки існування будь-яких перешкод між мережами зв’язку 5G та радіолокаційними висотомірами, що використовуються в авіаційній промисловості, на основі своєї історії тестування як бездротового, так і авіонікового обладнання для постачальників послуг зв’язку, авіакомпаній, військових підрозділів та виробників обладнання по всьому світу.

Будь-які потенційні перешкоди виникатимуть у дуже вузькому діапазоні радіочастот, який технічно навіть не є частиною С-діапазону (3,7-3,98 ГГц), який використовується постачальниками послуг зв’язку. Системи радарного висотоміру (RADALT) використовують діапазон 4,2-4,4 ГГц. Тим не менш, існує потенціал перешкод з краю цих діапазонів, які можна пом’якшити шляхом тестування та налаштування як мереж 5G, так і систем RADALT перед розгортанням в реальному часі.

VIAVI створила тестовий стенд, який складається з:

  • VIAVI ALT-9000, який забезпечує моделювання висоти з моделями справжньої радіочастотної затримки та втрат на трасі для тестування будь-якого формату системи RADALT, включаючи низьку ймовірність перехоплення (LPI), комбінований висотний радарний висотомір (CARA) і варіанти наступного покоління. ALT-9000 має важливу роль у забезпеченні суворих процедур тестування та робочих процесів для оцінки, оцінки та моніторингу вразливості RADALT до будь-яких потенційних перешкод 5G.
  • VIAVI OneAdvisor 800, який забезпечує аналіз спектру в режимі реального часу для діапазону частот 5G C-діапазону з діаграмою 2D і 3D спектрограм. OneAdvisor 800 відстежує і виявляє витік каналів і частоту, а також паразитні випромінювання, які потенційно можуть вплинути на роботу RADALT.
  • VIAVI Ranger, який забезпечує широкосмуговий запис і відтворення середовищ радіочастотного сигналу. Ranger записує реальні сигнали 5G і відтворює їх у пристрої RADALT під час тестування, щоб імітувати перешкоди 5G C-діапазону. При використанні в поєднанні з ALT-9000 і One Advisor 800 Ranger забезпечує розширене тестування в реальних умовах.

«У VIAVI ми маємо унікальне сучасне розуміння потенційних перешкод у C-діапазоні, оскільки ми глибоко залучені до комунікацій 5G та технологій RADALT», – сказав Самех Ямані, технічний директор VIAVI та автор книги «Розуміння 5G». «З цієї точки зору ми прагнемо допомогти галузевим та державним регуляторним органам вирішувати будь-які проблеми комплексно, щоб дозволити постачальникам послуг зв’язку та авіації працювати гармонійно».