Чандлер, штат Аризона, 9 квітня 2024 р. – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні оголосила про додавання можливості тестування продуктивності для розгортання систем постквантової криптографії (PQC). Запровадження криптографічних протоколів може створити додаткову продуктивність мережі, що зрештою вплине на якість роботи кінцевого користувача. TeraVM Security Test довіряють провідні постачальники інфраструктури мережевої безпеки, постачальники послуг, науково-дослідні інститути, уряди та підприємства для емуляції великомасштабних додатків трафіку кінцевих точок користувачів через захищені з’єднання доступу, одночасно вимірюючи ефективність потоку індивідуального трафіку в багатьох векторах якості.

Квантові комп’ютери мають потенціал зламати криптографію з відкритим ключем, як тільки вони почнуть працювати у великому масштабі – подія, яка не відбудеться ще кілька років. Однак уряди, військові, підприємства та мобільні оператори вже готуються до квантово безпечного майбутнього, щоб захистити свої величезні сховища конфіденційних даних. Федеральний уряд США зобов’язав перенести всі існуючі криптографічні системи з відкритим ключем, включаючи пристрої безпеки мережі, такі як брандмауери та шлюзи VPN, на PQC.

Організації змагаються за оновлення своїх процесів, систем, обладнання, програмного забезпечення та послуг, щоб уникнути загроз «Зберігай зараз, розшифруй пізніше» (SNDL), коли зашифрована конфіденційна інформація може бути зламана та збережена для дешифрування та дій, коли доступні квантові комп’ютери.

VIAVI має великий досвід тестування та забезпечення великомасштабних і складних мереж у всьому світі, включаючи тестування безпеки. TeraVM — це перша тестова платформа з підтримкою хмарних технологій, яка підтримує алгоритми PQC, затверджені Національним інститутом стандартів і технологій США (NIST). Тест безпеки TeraVM дає змогу перевірити продуктивність корпоративних пристроїв, мереж доставки контенту та кінцевих точок, які ініціюють або завершують трафік IPSec за допомогою PQC. TeravVM Security Test — це інструмент тестування на основі програмного забезпечення, який можна запускати на Commercial-off-the-Shelf (COTS) серверах або на хмарних платформах. Платформа TeraVM широко використовується виробниками мережевого обладнання, мережевими операторами та дослідницькими інститутами завдяки її перевіреним можливостям перевірки відповідності вимогам безпеки, а також впливу на продуктивність рівнів безпеки.

«Наші клієнти оголосили про важливі ініціативи, щоб захистити свої мережі від постквантових загроз без шкоди для роботи своїх користувачів», — сказав Ян Ленглі, старший віце-президент і генеральний менеджер відділу бездротового зв’язку VIAVI. «Тест безпеки TeraVM дасть їм впевненість у своїх можливостях завдяки ретельному тестуванню з використанням стандартизованих алгоритмів, емульованих користувачів, реальних офісних програм і навантажених мереж».