Чандлер, штат Аризона, 7 травня 2024 р. – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні оголосила про доступність SecurePNT™ 6200 із службами SecureTimeSM, стійкого рішення для синхронізації, яке забезпечує найповнішу гарантію позиціонування, навігації та служби синхронізації (PNT), які використовуються в роботах критичної інфраструктури по всьому світу. SecurePNT і SecureTime створені на основі перевірених гарантованих рішень PNT від VIAVI з додаванням служби синхронізації Fugro AtomiChron®, що забезпечує інтелектуальну гарантію нульової довіри з багатьох джерел, поєднуючи сигнали з геосинхронної орбіти (GEO), низької орбіти (LEO) і середньої орбіти навколо Землі (MEO). Сузір'я GPS і GNSS.

Основні мережі в усьому світі, включаючи зв’язок 5G, транспорт, енергетику, громадську безпеку, фінанси, оборону та центри обробки даних, покладаються на загальнодоступні сигнали GPS і GNSS для синхронізації на основі часу та місцезнаходження. Ці сигнали іноді недоступні або піддаються ризику глушіння чи підробки, або самі супутники можуть бути атаковані з потенційно катастрофічними наслідками. Уряди почали зобов’язувати постачальників критичної інфраструктури підвищувати стійкість своїх мереж шляхом більш відповідального використання послуг PNT.

Доведено, що портфоліо гарантованих продуктів PNT від VIAVI забезпечує надлишкову синхронізацію та безпеку розташування в цивільних і військових програмах на основі підключення до найширшого спектру джерел синхронізації на ринку. Джерело синхронізації Fugro AtomiChron® дозволяє службі VIAVI SecureTime eGNSSSM GEO забезпечувати справжню автентифіковану та зашифровану стійкість і вищу точність, які раніше не підтримувалися традиційною GNSS, завдяки:

  • Виявлення антиспуфінгу та пом'якшення
  • Автентифікація на всіх супутникових угрупованнях GNSS за межами Galileo OSNMA
  • Шифрування
  • Точність <5 нс і додаткова точність синхронізації <1 нс, що відстежується до UTC/NIST
  • Найбільш повне та економічно ефективне глобальне покриття на ринку

Це рішення має ознаки портфоліо гарантованих PNT VIAVI:

  • Технологія об’єднання датчиків TrustedPNT™ – об’єднання, зважування, порівняння, автентифікація та перевірка якомога більшої кількості космічних і наземних джерел часу на основі інтелектуальної багатоджерельної моделі з нульовою довірою
  • Запатентований µTranscoder™ – дозволяє користувачам швидко модернізувати свої застарілі годинники GPS/GNSS за допомогою стійких і багатоджерельних годинників PNT, просто розмістивши 6200 між застарілою GPS/GNSS антеною та її приймачем
  • Відповідність урядовим інструкціям, вимогам і стандартам, що розвиваються, включаючи DHS Resilient PNT Conformance Framework, NIST 8323.1 Cybersecurity Framework for PNT Profile, CISA Federal PNT Services Acquisition Guidance та стандарт IEEE Resilient PNT P1952.

«Ми раді співпрацювати з VIAVI, щоб покращити їхні рішення PNT. Синхронізація часу — одна з найбільших проблем для критичної інфраструктури», — сказав Роель де Фріс, бізнес-розробник AtomiChron® у Fugro. «Сервіс Fugro AtomiChron® покращує точність вимірювання часу до наносекунд і забезпечує захист від підробки сигналів GNSS за допомогою нашої автентифікації навігаційних повідомлень».

«Державний і приватний сектори перебувають у стані підвищеної готовності до загроз для критичної інфраструктури, причому позиціонування, навігація та синхронізація є особливо вразливими», — сказав Дуг Рассел, старший віце-президент AvComm, VIAVI. «Ми раді працювати з одним із лідерів ринку Fugro, доповнюючи наші перевірені стійкі рішення PNT за допомогою точності, надійності та глобальної доступності AtomiChron®».