Чандлер, штат Аризона, 16 лютого 2023 р. – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні оголосила про участь у демонстрації керування бездротовими мережами 5G і не тільки, демонструючи енергоефективні та малопотужні стільникові середовища, які підтримують або покращують роботу користувача досвід. Демонстрація, організована AWS, відбудеться в AWS Village на виставці Fira Barcelona, Gran Via, на MWC 2023.

Демонстрація стосується реального використання O-RAN із використанням VIAVI TeraVM RIC Test і rApps на RIC не в реальному часі з хостингом AWS. Демонстрація покаже, як RIC отримує канали з RAN і використовує rApps для прийняття рішень для оптимізації керування RAN. Тест TeraVM RIC емулює RAN (UEs, O-RU, O-DU, O-CU) і надає сценарії RAN, включаючи споживання живлення стільника для RIC, таким чином допомагаючи навчати rApps на реальних сценаріях. Наприклад, додатки rApps для керування трафіком і енергоефективності застосовують штучний інтелект і машинне навчання для керування трафіком навколо різних комірок, а потім визначають, як найкращим чином підтримувати роботу комірок із якомога меншою потужністю, не знижуючи досвіду користувача або, у багатьох випадках, роблячи його кращим.

«Хмарне бачення VIAVI співпрацює з галуззю, щоб покращити час до отримання прибутку та час до виходу на ринок через партнерство щодо доставки та переходу до хмарних мереж та інтеграції. Працюючи з AWS, ми забезпечуємо обслуговування в хмарі – як через наші хмарні рішення, так і як частину їхнього хмарного робочого процесу», – сказав Самех Ямані, доктор філософії, головний технічний директор VIAVI. «Як показує ця партнерська демонстрація, ми дамо змогу галузі використовувати можливості VIAVI за допомогою повністю перевірених, підготовлених і спостережуваних мереж, які готові до роботи, коли хмара з’явиться в будь-якому випадку використання».

Використовуючи свою спадщину RANtoCoreTM, VIAVI пропонує найповніший набір тестів на ринку для лабораторної перевірки, розгортання на місцях і забезпечення обслуговування мереж O-RAN. Завдяки величезному досвіду перевірки мережевих продуктів для операторів і виробників у всьому світі VIAVI дозволяє виконувати будь-які вузли – O-RU, O-DU, O-CU, RIC і Core – і повне наскрізне тестування на місці, в хмарі. або як послугу. Набір рішень Cloud RANtoCore, доступний на AWS, включає RIC Test, Core Emulator, Core Test, O-CU Test, O-DU Test і Cloud UE. VIAVI раніше брав участь у демонстраціях як член O-RAN ALLIANCE та Telecom Infra Project (TIP).

Крім TeraVM, портфоліо VIAVI включає зростаючу лінійку хмарних рішень і рішень, що підтримують хмару, які допомагають підтримувати бізнес клієнтів до, під час і після міграції в хмару. Це включає в себе AIOps, що прискорюють цифрову трансформацію операторів у темний NOC, автоматизоване тестування Fusion, Private Network Intelligence, систему дистанційного тестування оптоволокна ONMSi, а також моніторинг і діагностику продуктивності мережі Observer. Багато з цих рішень підтримуються платформою Network Integrated Test, Real-Time Analytics and Optimization (NITRO) і доступні сьогодні безпосередньо та через ключових партнерів, таких як AWS.