Скоттсдейл, Арізона 16 червня 2021р. - Компанія Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні представила TMLite, вдосконалену версію свого флагманського мережевого тестера TM500, використовуваного практично всіма виробниками бездротових базових станцій по всьому світу. Надаючи функції, програмне середовище і можливості користувача, сумісні з TM500 на готовому комерційному сервері (COTS), це нове рішення дозволяє постачальникам підвищити продуктивність проектування і швидко виявляти програмні помилки за рахунок розгортання цільових інструментів функціонального тестування на ранніх етапах циклу розробки. . Це також дозволяє більш дрібним постачальникам отримати доступ до лідируючого на ринку сімейства TM500 в більш компактному корпусі.

Щоб забезпечити максимальне покриття 5G, постачальникам послуг необхідно буде ущільнити свої мережі, збільшуючи різноманітність типів і постачальників радіозв'язку. Більш дрібним виробникам може не знадобитися велика кількість несучих і тестування високої ємності, типове для традиційної перевірки базових станцій, але їм як і раніше потрібен ранній доступ до функцій 3GPP, а також до параметрів мережі, які використовуються іншими виробниками для підтвердження сумісності.

TMLite - це розширення провідного в галузі TM500, що забезпечує можливості тестування, яким довіряють провідні виробники. Він забезпечує функціональне, системне тестування і тестування продуктивності для новітніх функцій 5G Standalone (SA), включаючи FR1, FR2, FDD, TDD і до 4x4 MIMO, а також забезпечує обробку RF, основний смуги частот і більш високого рівня для однієї несучої 5G NR - на один сервер COTS. Завдяки інтерфейсів прикладного програмування (API) сімейства TM500, оптимізованим для середовищ автоматизації, тести TMLite можна порівняти з аналізом TM500 для ефективного паралельного тестування і високоякісної розробки продукту. Клієнти також мають доступ до неперевершеною моделі підтримки VIAVI, надаючи доступ до інженерних знань в кожному регіоні земної кулі.

«Щоб довести якість своїх продуктів в постійно розширюється конкурентному полі, виробникам малих сот і новим учасникам ринку необхідний ранній доступ до того ж набору функцій 3GPP, що і у визнаних постачальників», - сказав Ян Ленглі, віце-президент і генеральний директор підрозділу бездротового зв'язку . Бізнес-одиниця, VIAVI. «Ми використовували наш багаторічний досвід роботи з інструментами лабораторного тестування як для стільникових, так і для віртуалізованих мереж, щоб розробити тестову середу з урахуванням їх технічних вимог і бюджету».

Про сімейство TM500

TM500, масштабована тестова система для перевірки продуктивності мережі, яку відчувають кінцеві користувачі, широко визнана фактичним стандартом в своєму класі і використовується багатьма виробниками базових станцій в галузі. Він відомий тим, що тестує відповідність, продуктивність і сумісність, дозволяючи постачальникам максимально підвищити якість продукту за допомогою раннього доступу до функцій 3GPP, реплікації реальних профілів поведінки користувачів при реалістичних сценаріях використання і завантаження. Для вирішення проблеми швидкої диверсифікації і дезагрегірованія мережевої інфраструктури сімейство TM500 включає в себе вихідний мережевий тестер, тестер O-RU, тестер O-DU, а тепер і TMLite.