Скоттсдейл, штат Аризона, 18 травня 2022 р.Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні оголосила, що італійський оптовий постачальник волокон Open Fiber вибрав рішення для централізованого оптичного тестування від VIAVI для підтримки своєї амбітної мети постачати 100 відсоток ультраширокосмугового покриття з гігабітною швидкістю для всієї Італії. Зараз Open Fiber забезпечує підключення для 300 національних і міжнародних постачальників послуг і обслуговує 14 мільйонів італійських домогосподарств.

До кінця свого плану на 2022-2031 року. постачальник послуг тільки оптової торгівлі має на меті охопити приблизно 24 мільйони домогосподарств, включаючи необслуговувані та недостатньо обслуговувані райони, фактично покінчивши з цифровим розривом між міськими та сільськими районами в Італії. Розгортання фінансується за рахунок інвестицій у розмірі 15 мільярдів євро, включаючи позику в розмірі 7,2 мільярда євро від провідних італійських та міжнародних банків – найбільшу позику, коли-небудь надану в регіоні EMEA для телекомунікаційних мереж.

Спираючись на існуючі відносини з VIAVI, Open Fiber вирішив розгорнути систему вимірювання оптичної мережі (ONMSi) від VIAVI, щоб допомогти керувати відповідністю мережі та усувати неполадки протягом життєвого циклу її розгортання волокон. Рішення ONMSi використовує централізовану тестову головку OTDR високої роздільної здатності, яка дозволяє установникам на місцях дистанційно вводити в експлуатацію, відображати топології, автоматизувати прийняття та звітування про якість волокна, втрати та відстані, і все це через мобільний додаток. Це виконується сегмент за сегментом для кожного посилання від точки доступу до з’єднання клієнта. У разі несправності служби технічного обслуговування можуть дистанційно ізолювати та сортувати несправності. ONMSi було вибрано, оскільки воно зарекомендувало себе як ефективну, надійну та швидку платформу сертифікації волокна, яка допомагає оптимізувати та прискорити мережеві процеси від створення (побудови) та надання послуг (активації), аж до внутрішнього забезпечення (моніторинг).

«Open Fiber намічає амбітний шлях модернізації цифрової інфраструктури для всієї Італії», – сказав Мануель Мато, віце-президент VIAVI для регіону EMEA. «Наше партнерство дозволяє Open Fiber автоматизувати та прискорити збірку FTTH без шкоди для якості, забезпечуючи безпомилкову активацію клієнта вперше. Не менш важливий проактивний моніторинг у житті також дозволяє Open Fiber ізолювати мережеві проблеми та скорочувати час вирішення та відновлення. Ми пишаємося нашою роллю у допомозі Open Fiber реалізувати цифрову Італію».