Чандлер, Аризона та Шанхай, Китай, 28 червня 2023 р. – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні запустила першу в галузі емуляцію пристрою зі зниженими можливостями (RedCap) для тестування мережі 5G, що забезпечує справжню перевірку продуктивності для Інтернету Речей (IoT) і приватні мережі, засновані на новому класі простіших і недорогих пристроїв, включаючи переносні пристрої, промислові бездротові датчики та відеоспостереження. Це рішення засноване на тестовій платформі мережі TM500, яка використовується більшістю виробників мережевого обладнання для тестування продуктивності базових станцій.

3GPP представив пристрої RedCap, також відомі як Broadband IoT або NR-Light, у 5G NR Release 17. Ці пристрої IoT середнього рівня мають середні вимоги до швидкості та затримки, між випадками високого рівня використання, як-от наднадійний зв’язок із низькою затримкою (URLLC). і програми нижчого класу з низьким енергоспоживанням (LPWA). Таким чином, 3GPP формалізував підтримку пристроїв, які розгортаються на межі мережі для додатків IoT та Industry 4.0.

Завдяки ранній перевірці, зосередженій на відповідності та емуляції мережі, VIAVI заповнив значну прогалину доступністю емуляції пристрою RedCap. Базуючись на загальновизнаних можливостях емуляції обладнання користувача (UE) TM500, емуляція пристроїв RedCap дозволяє виробникам обладнання створювати реалістичні сценарії тисяч таких пристроїв, що передають трафік.

За допомогою оновленого TM500 тестування пристроїв RedCap можна легко інтегрувати в існуюче тестове середовище. Платформа надає можливість імітувати шаблони трафіку, схожі на RedCap, генерувати спеціальну сигналізацію RedCap і оцінювати продуктивність мережі для випадків використання RedCap.

Однією з ключових переваг використання існуючих інтегрованих рішень, таких як TM500, для тестування RedCap є можливість повторного використання добре відомих вбудованих моделей каналів із завмиранням для кожного пристрою. Канали з завмиранням імітують реальні умови бездротового розповсюдження, включаючи багатошляхове розповсюдження та завмирання сигналу, які є вирішальними для тестування продуктивності та надійності живого мережевого середовища. TM500 у поєднанні з моделями каналів із завмиранням дозволяє точно моделювати різні сценарії та допомагає оцінити продуктивність пристроїв RedCap у складних умовах розповсюдження.

«Розгортання 5G може стабілізуватися в усьому світі, але промислові та приватні мережі тільки починаються», — сказав Ян Ленглі, старший віце-президент відділу бездротового зв’язку VIAVI. «Специфікації RedCap забезпечують відсутню ланку для класу пристроїв, які використовуються в таких додатках, тому виробники обладнання та оператори можуть з упевненістю продовжувати розробку та розгортання. TM500 додає важливі можливості перевірки з емуляцією пристрою, що ще більше прискорює впровадження RedCap».