Скотсдейл, штат Арізона, 17 серпня 2021 р. - Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні оголосила про співпрацю з постачальником технологій Picocom для надання повних тестових рішень для валідації компонентів базової станції Open RAN, включаючи чіпи, фізичні рівні та протокол програмне забезпечення для стеків для невеликих стільникових мереж 5G, що відповідає стандартам O-RAN.

Зараз розгортання мережі 5G у всьому світі налагоджується. Проте постачальникам послуг зв'язку (CSP) поставлено завдання ефективно задовольнити складні та різноманітні потреби багатьох різних галузевих варіантів використання макросотових сайтів. Будучи спеціалістом з напівпровідників та програмного забезпечення з відкритою базовою смугою RAN, Picocom активно співпрацює з O-RAN ALLIANCE та Small Cell Forum (SCF) для просування стандартів Open RAN для інтелектуальних, керованих та керованих базових станцій для малих клітин, що задовольняє різноманітні потреби різних ринків.

Мережевий тестер VIAVI TM500, який використовується майже з усіма виробниками базових станцій у всьому світі, здатний вимірювати повну продуктивність мережі 5G через декілька інтерфейсів, включаючи Open Fronthaul та RF до ядра пакетів. Компанія Picocom обрала TM500 для використання у лабораторії для створення складного та точного тестового середовища, що включає комплексну взаємодію функцій, модельоване радіочастотне радіо та точне повторення реальних профілів поведінки користувачів, щоб забезпечити продуктивність базових станцій малих вузлів у мережах O-RAN.

"Оскільки постачальники у всій галузі розробляють відкриті, хмарні та дезагреговані архітектури, тестування на відповідність очікуванням користувачів щодо якості послуг має вирішальне значення для прискорення масштабного впровадження",-сказав Йонус Чен, віце-президент Великого Китаю, VIAVI. «Провідні в галузі рішення для тестування мереж 5G від VIAVI, в поєднанні з досвідом компанії Picocom у галузі компонентів базової станції для невеликих стільникових пристроїв та програмного забезпечення, дає змогу суворим наскрізним тестуванням сумісності та валідації продуктивності, необхідним для розгортання Open RAN».

«VIAVI TM500 є ідеальним доповненням до лабораторії Picocom, що дозволяє нам перевіряти майбутню систему базової смуги PC802 на чіпі (SoC) у повноцінній системі 5G Open RAN. VIAVI є лідером у стеку протоколів базових станцій та тестуванні продуктивності - ми раді додати такого чудового партнера до нашого списку », - сказав Ву Цзяньвэй, член -засновник команди та директор системного тестування компанії Picocom. «Продукти VIAVI відповідають ключовим критеріям ефективності, які нам потрібні, включаючи сувору перевірку на відповідність специфікаціям 3GPP, вдосконалену дорожню карту продукту та стабільний наскрізний тест продуктивності. Наша поглиблена співпраця забезпечить ринок високоякісними та стабільними мережами дрібної стільникової мережі та допоможе впроваджувати галузеві додатки 5G ».