Скоттсдейл, штат Аризона, 12 квітня 2022 року – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні оголосила про те, що вона була обрана партнером з тестування та вимірювань O-RAN у лабораторії тестування та сертифікації, яку спільно керують корейські організації. Асоціація телекомунікаційних технологій (TTA) та Науково-дослідний інститут електроніки та телекомунікацій (ETRI).

VIAVI надає свій тестер TM500 O-RU, який забезпечує тестування відповідності, тестування транспортного рівня переднього проходження O-RAN і тестування фізичного рівня 5G для перевірки продуктивності та сумісності. Тестер TM500 O-RU підтримує специфікації O-RAN WG 4, а також випуск 3GPP 38.141 - 1.

Зростання Open RAN стало всесвітнім явищем, оскільки оператори та постачальники по всьому світу згуртувалися до стандартів, що розвиваються. Оскільки стандарти дозволяють кільком постачальникам, як новим, так і застарілим, надавати обладнання для різних частин мережі 5G, це робить тестування на відповідність і сумісність більш важливим, ніж будь-коли.

VIAVI пропонує найповніший на ринку набір тестів для лабораторної перевірки, розгортання на місцях та забезпечення обслуговування мереж O-RAN. Маючи величезний досвід перевірки мережевих продуктів для операторів і виробників по всьому світу, VIAVI дозволяє будь-якому вузлу – O-RU, O-DU, O-CU, RIC та Core – і повне наскрізне тестування виконувати на місці, у хмарі або як послуга.

«Зростання O-RAN є відмінним кроком, коли справа доходить до постачальників комунікаційної інфраструктури», — сказав Янгхе Чой, президент TTA. «Якщо раніше було два або три основних постачальника, то зараз буквально сотні постачальників, які борються за своє місце в мережі та впроваджують інновації, щоб забезпечити те, що потрібно ринку. Це нове середовище багатьох постачальників робить тестування відповідності та сумісності фундаментальними, і ми вдячні VIAVI за їх важливу роль у підтримці наших зусиль на корейському ринку».

«Корея була одним із світових центрів інновацій протягом багатьох років», - сказав Раджеш Рао, віце-президент VIAVI з Азіатсько-Тихоокеанського регіону та Японії. «Коли ви подивитеся на поверхню, ви побачите важливу роботу таких організацій, як TTA та ETRI, щоб зберегти лідерство Кореї в інноваціях. Ми пишаємося тим, що підтримуємо як TTA, так і ETRI, оскільки вони допомагають підготувати корейських постачальників і ширшу екосистему до зростання мереж на основі O-RAN».