Чандлер, штат Аризона, 28 березня 2024 р. – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні оголосила про участь у форумі RIC 2024, який відбудеться 26-28 березня в Далласі, штат Техас. Компанія внесла свій TeraVM RIC Test і TM500 Network Tester у численні демонстрації, спираючись на співпрацю на MWC 2024, де компанія співпрацювала з лідерами галузі, щоб продемонструвати тестування RIC і навчання додаткам.

Продукти VIAVI використовувалися для перевірки продуктивності RIC і навчання xApps і rApps у наступних сеансах:

  • Демонстрація додатка в прямому ефірі від Telecom Infra ProjectTelecom Infra Project (TIP) представив конфігурацію xApp mMIMO Synchronization Signal Block (SSB) від Amdocs, яка показує прогнозований трафік і розташування користувачів і налаштовує промені SSB для забезпечення покриття цих областей.
  • Демонстрація програми в прямому ефірі від Capgemini – Capgemini Engineering представила енергозберігаючі xApps і rApps для мереж різних типів, таких як рюкзак RAN, мобільний RAN, монтований на стовпі RAN та інші з використанням TM500 для емуляції UE.
  • Lightning Talk / записана демонстрація від ONF – ONF продемонструвала уніфіковану реалізацію енергозберігаючого rApp і xApp для керування трафіком, а також те, як їх можна добре координувати в рамках архітектури O-RAN для економії енергії при збереженні якості обслуговування в замкнутому контурі керування налаштування. У демонстрації також порівнювалися різні підходи на основі моделей AI/ML із моделями, навченими на фактичних мережевих даних від великого мобільного оператора.
  • Демонстрація програми в прямому ефірі від Accelleran – Accelleran продемонстрував використання dRAX RIC і x/rApp SDK для реалізації алгоритму енергозбереження. Дані RAN збираються, щоб отримати інформацію про мережу. Алгоритм енергозбереження вирішує, коли комірку 5G можна вимкнути або знову ввімкнути, щоб заощадити енергію, в той же час зберігаючи QoS UE.

На MWC у Барселоні TeraVM RIC Test підтримувала демонстрації Aira Technologies, VMware від Broadcom, Rakuten Symphony, Samsung та Сінгапурського університету технологій та дизайну (SUTD).

«Як гордий одержувач фінансування NTIA для нашої лабораторії VALOR, VIAVI рада бачити, що уряд США продовжує спонсорувати можливості для інновацій в Open RAN», - сказав д-р Ян Вонг, директор з радіочастотної та бездротової архітектури у VIAVI та співавтор. Голова фокус-групи з тестування та інтеграції в O-RAN ALLIANCE. «RIC змінює правила гри в галузі інтелектуальної оптимізації та автоматизації мереж, і вкрай важливо розробити надійне та комплексне навчання штучному інтелекту, щоб максимізувати ефективність xApps та rApps».

Форум RIC, організований Національним інститутом телекомунікацій та управління інформацією США у співпраці з офісом FutureG Міністерства оборони США, зібрав разом постачальників інтелектуальних контролерів RAN (RIC) та додатків, щоб продемонструвати прогрес та інновації в екосистемі.