Скоттсдейл, штат Аризона, 23 березня 2022 року – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні оголосила, що PCI-SIG® завершив процес кореляції та затвердив результати, отримані за допомогою VIAVI Xgig PCI Express® (PCIe®) 5.0 Тренажер для перевірки відповідності протоколу зв’язку та транзакцій зі швидкістю 32 ГТ/с. Результати VIAVI підтверджені підгрупою PCI-SIG SEG на відповідність вимогам специфікації PCIe 5.0. PCI-SIG — це спільнота, відповідальна за розробку та підтримку специфікацій PCIe, де-факто стандарту для передачі даних введення-виводу.

Результати, отримані за допомогою Xgig PCIe 5.0 Exerciser, під час виконання в одному з глобальних майстерень PCI-SIG, будуть зараховані до прийняття продукту до офіційного списку інтеграторів PCIe 5.0. У світлі того, що VIAVI стає затвердженим постачальником тестового обладнання (TE) для семінарів PCI-SIG, це дозволяє членам PCI-SIG продовжувати тестування між майстернями за допомогою інструменту відповідності VIAVI.

Спільнота PCI-SIG налічує понад 900 членів, включаючи найбільших світових виробників мікросхем. З кожним новим випуском специфікації організація прагне подвоїти швидкість передачі даних для відповідних компонентів і пристроїв. Наступний семінар із відповідності стандарту PCI-SIG для покоління 5 заплановано на 18-22 квітня в Берлінгеймі, Каліфорнія, США.

«Технологія PCI Express є важливим стандартом, який лежить в основі успіху практично будь-якої форми обчислень,» — сказав Том Фосетт, старший віце-президент і генеральний менеджер відділу лабораторії та виробництва VIAVI. «І все ж, існує дуже мало компаній, які мають досвід для тестування на відповідність PCIe. Ми з нетерпінням чекаємо підтримки спільноти PCI-SIG і дати їм основу для просування вперед із технологією PCIe 5.0 і далі».

"Тестування на відповідність стандарту PCIe є основоположним для наших зусиль зі стандартизації, - сказав Ель Янес, голова і президент PCI-SIG. "VIAVI відіграє певну роль у цій роботі, і ми з нетерпінням чекаємо зустрічі з ними та іншими нашими членами під час наступної відповідності семінар у квітні цього року».