Чандлер, штат Аризона, 15 листопада 2023 р. – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні оголосила, що головний технічний директор д-р Самех Ямані дав свідчення на слуханнях підкомітету з комунікацій і технологій Палати представників на тему «Використання ШІ для покращення American Communications». У своїх свідченнях Ямані описав, як системи штучного інтелекту з низьким рівнем ризику та високою вартістю, які використовує VIAVI (які компанія називає Telco AI), представляють собою новий рубіж у підвищенні безпеки, стійкості та ефективності мережі, а також що рішення на основі штучного інтелекту, особливо ті, що обмежені відсутність взаємодії з даними споживачів, мають вирішальне значення для майбутнього.

Оголошуючи слухання, голова Комітету Палати представників з енергетики та торгівлі Кеті Макморріс Роджерс (республіканець від штату Вашингтон) і голова підкомітету з комунікацій і технологій Боб Латта (республіканець від штату Огайо) сказали: «У секторі зв’язку штучний інтелект може підвищити ефективність мереж наступного покоління. і значно підвищити швидкість Інтернету. Але разом із перевагами штучного інтелекту виникають потенційні ризики, наприклад, можливість кіберзлочинцям створювати потужні загрози для нашої критично важливої комунікаційної інфраструктури. Американське лідерство має життєво важливе значення для забезпечення відповідального розгортання штучного інтелекту, захисту конфіденційності людей і повного розкриття потенціалу цієї технології. Ми з нетерпінням чекаємо на слухання підкомітету, де члени почують від представників промисловості та інших зацікавлених сторін про те, як мережі використовують інструменти ШІ, ризики, пов’язані з цими інструментами, і як технологію ШІ можна використовувати для покращення наших систем зв’язку».

У своїх свідченнях Ямані пояснив, як:

  • Набір інструментів VIAVI працює в мережі, покращуючи продуктивність, стійкість, покриття, охоплення та інновації. Багато з цих інструментів поступово включають технології ШІ та машинного навчання (ML), щоб підвищити точність і ефективність мережевих функцій і взяти на себе завдання, які люди-оператори ніколи не могли б виконати.
  • Технологія «цифрового близнюка» VIAVI на основі ШІ є потужним інструментом. Створюючи віртуальну модель мережі постачальника в лабораторії, наші системи штучного інтелекту дозволяють коригувати в режимі реального часу для керування фактичною поведінкою мережі, оскільки вони бачили її раніше. Ці цифрові близнюки є ключовим прогресом у дизайні мережі, надійності та продуктивності; вони є безцінним інструментом для виявлення мережевих проблем до їх виникнення; і вони дають змогу своєчасно вирішувати проблеми з роботою після того, як мережа розгорнута та запущена в експлуатацію.
  • Перехід на Open RAN має вирішальне значення для забезпечення безпеки телекомунікаційного ланцюжка поставок. Інструменти штучного інтелекту VIAVI вивчають складні шаблони мережевого трафіку та поведінку, характерні для складних бездротових мереж 5G, O-RAN і очікуваних 6G, і емулюють їх у лабораторії. Оператори мереж можуть віртуально побудувати мережу O-RAN разом із цифровим представленням своєї існуючої мережі та побачити, як вони працюватимуть разом – і все це до того, як буде додано перший компонент.

«Беззаперечно, що штучний інтелект, як і багато важливих технологічних досягнень, які відбулися до нього, вимагає обговорення правил і вказівок для захисту його функціонування, забезпечення безпеки, безпеки, конфіденційності та неупередженості, а також для усунення його прямих і непрямих наслідків. Але немає двох еквівалентних технологій штучного інтелекту, і кожна з них несе різні ризики, вплив і наслідки», — сказав Ямані під час своїх свідчень. «Відданість VIAVI просуванню застосування ШІ в телекомунікаціях підкреслює нашу відданість зміцненню критичної інфраструктури, на яку покладається нація. Ми прагнемо співпрацювати та надавати розуміння, щоб забезпечити належний баланс між інноваціями, безпекою та інтересами американської громадськості в системі регулювання штучного інтелекту».