Скоттсдейл, штат Арізона, 28 червня 2021 р. - Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні випустила нове дослідження, що демонструє прискорені темпи зростання 5G, з охопленням на чотири додаткові країни та 301 місто у всьому світі з початку цього року. Новий загальний обсяг - 1662 міста в 65 країнах - представляє збільшення більш ніж на 20 відсотків протягом 2021 року на сьогоднішній день, згідно з останньою редакцією звіту VIAVI "Держава 5G", який проходить вже п'ятий рік.

Трійка країн, що мають найбільше міст із покриттям 5G, - це Китай з 376, Сполучені Штати з 284 та Філіппіни з 95, обігнавши Південну Корею, яка зараз на четвертій позиції з 85 містами. Регіон APAC залишається лідируючим із 641 містом, за яким слідує EMEA на 623. Регіон Америки відстає на 398 міст.

З запуском комерційних послуг 5G у чотирьох додаткових країнах - Кіпрі, Перу, Росії та Узбекистані - більше третини країн світу зараз мають принаймні одну мережу 5G, яка працює в реальному часі. Однак якість і швидкість підключення можуть суттєво відрізнятися залежно від доступного спектру.

"Незважаючи на те, що ми спостерігаємо значний стрибок у кількості мереж, що розгортаються, не всі технології 5G створені рівними", - сказав Самех Ямані, головний технологічний директор VIAVI. "Мережі, що працюють на нижчих, середніх та верхніх частотах, працюють дуже по-різному з точки зору охоплення та пропускної здатності, збільшуючи важливість забезпечення та оптимізації мережі для послідовного виконання обіцянок 5G".

Останнє видання звіту про стан 5G доступне тут. Дані були зібрані з загальнодоступних джерел лише для інформаційних цілей, як частина практики VIAVI відстеження тенденцій, щоб забезпечити передові технології, що дозволяють провайдерам послуг зв'язку керувати мережею 5G.

Цього тижня під час Мобільного світового конгресу в Барселоні VIAVI робить свій внесок у демонстрацію наскрізного тестування eMBB з Rohde & Schwarz (Зал 3, стенд 3K30). VIAVI також візьме участь у дискусії в прямому ефірі під час галузевого саміту O-RAN ALLIANCE 29 червня, щоб обговорити останні оновлення галузі щодо прогресу O-RAN, а також продемонструє нові віртуальні демонстраційні програми, пов'язані з тестуванням RIC майже в реальному часі розгортання O-CU на крайній інфраструктурі на віртуальній виставці O-RAN.