Скоттсдейл, штат Аризона, 3 березня 2022 р. – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) OFS і Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні оголосили про співпрацю над першим підсилювачем, орієнтованим на тестування та вимірювання. на новому волокні OFS з вісмутом. Оптоволокно OFS є першим, яке виробляється в достатніх обсягах, щоб задовольнити зростаючий попит на тестові програми 400 GbE та 800 GbE у всьому світі. На OFC 2022 OFS продемонструє вісмутове волокно на стенді № 3939, а VIAVI продемонструє підсилювач волокна з додаванням вісмуту MAP (mOFA-C1) на стенді № 3727.

Комунікаційні та хмарні мережі відчувають агресивне зростання попиту, що змушує постачальників підвищувати швидкість швидше, ніж прогнозувалося раніше. Транспортні мережі та гіпермасштабні центри обробки даних швидко впроваджують 400 GbE, а розвиток 800 GbE прискорюється. Серед багатьох проблем, з якими стикаються, є фізичні обмеження, що впливають на масове виробництво, і здатність тестових систем забезпечувати необхідну оптичну потужність в O-діапазоні. Допінг дозволяє підсилювати світло за допомогою стимульованого випромінювання, але досягнення ефективного підсилення широкої довжини хвилі, яке підтримує весь O-діапазон, було проблемою.

«Пройшло майже 30 років з моменту запуску волокон, легованих ербієм, що почало нинішню еру посилення волокон», — сказав Девід ДіДжовані, технічний директор і президент OFS Labs. «На OFC 2022 OFS рада представити наступну віху: волокно з вісмутом».

Переваги вісмутового легування та конструкції підсилювача включають: можливість широкого посилення в O-смузі (1260-1360 нм), зайнятому 100 GbE, 400 GbE та 800 GbE; і виробництво волокна в масштабі в якості основної матриці майже таке ж, як і одномодового волокна. VIAVI і OFS тісно співпрацювали під час розробки mOFA-C1, включаючи дизайн, прототип і технічне виконання, з особливим акцентом на максимізації посилення, потужності та охоплення довжини хвилі для посилення вищевказаних сигналів за допомогою одного підсилювача. Це нове волокно значно спростило інтеграцію в існуючі процеси виробництва підсилювачів C- і L-діапазонів VIAVI.

«Ми раді співпрацювати з OFS для запуску екосистеми для волокон з вісмутом, нової точки перегину в технології оптичних мереж», — сказав Том Фосетт, віце-президент і генеральний менеджер з лабораторії та виробництва VIAVI. «З огляду на нашу співпрацю з виробниками мережевого обладнання та постачальниками послуг, галузь потребує постійного покращення можливості виробництва технологій до 800 GbE. Вісмутове волокно готове задовольнити цей попит».