Чандлер, штат Арізона, 11 січня 2024 р. – Компанія Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні оголосила про те, що Національне управління з телекомунікацій та інформації США (NTIA) надало компанії грант від Фонду інновацій у галузі загальнодоступних бездротових мереж. Повідомлення про можливість фінансування. Загальна сума гранту складає 21,7 мільйонів доларів США протягом трирічного періоду реалізації автоматизованої лабораторії VIAVI як послуги для Open RAN (VALOR).

VALOR заснований на лідируючому в галузі портфоліо випробувань NITRO® Wireless від VIAVI, що надається за моделями «Лабораторія як послуга» (LaaS) та «Тестування як послуга» (TaaS). Це рішення призначене для управління та підтримки проектів 5G та Open RAN, які отримають вигоду від доступу до інструментів та досвідченого персоналу з мінімальним часом запуску. VIAVI надає спеціалізованих інженерів (на місці або за його межами), автоматизовані процеси тестування, доступ до комплексних можливостей та досвіду тестування, стандартних та спеціалізованих інструментів та бібліотек, а також допомогу в демонстраціях. VALOR має намір надати постачальникам компонентів Open RAN можливість використовувати LaaS структурно-економічно ефективним способом, який буде додатково розширено завдяки гранту NTIA, незалежно від масштабу діяльності постачальника компонентів.

«VIAVI пишається тим, що є одержувачем гранту від Фонду інновацій у громадському ланцюжку постачань бездротового зв'язку, який зробить тестування Open RAN доступним, недорогим та стійким для всієї екосистеми», – сказав Олег Хайкін, президент та головний виконавчий директор VIAVI. «Відкрита RAN має вирішальне значення для забезпечення безпеки ланцюжка постачання телекомунікацій у нашій країні, але властива цій технології відкритість та гнучкість також створюють складнощі. Будучи лідером у галузі 5G та майбутнього 6G, VIAVI прагне проводити сертифікацію, тестування, оптимізацію та перевірку для підвищення ефективності, автоматизації та безпеки систем Open RAN».

«Інновації в Аризоні продовжують процвітати завдяки нашій роботі над Законом про CHIPS і науку», - сказала сенатор Крістен Сінема від Арізони. «Грант у розмірі 21,7 мільйона доларів, який ми отримали для VIAVI Solutions у Чандлері, сприятиме економічному зростанню, стимулюванню інновацій та зниженню витрат — і ми дуже пишаємося тим, що допомагаємо втілити його в життя».

«Завдяки таким передовим компаніям, як VIAVI, Арізона є розсадником галузей майбутнього, включаючи наступне покоління бездротових технологій», - сказав сенатор Марк Келлі від Арізони. «Як провідний переговорник щодо Закону про чіпи та науку, я працював над забезпеченням інвестицій, які стимулюватимуть інновації, посилюватимуть конкуренцію та зменшуватиму залежність від постачальників бездротового обладнання, які загрожують нашій національній безпеці».