Чандлер, штат Аризона, 21 лютого 2023 р. – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні оголосила про демонстрацію своїх рішень Lab to Live для тестування й оптимізації оптоволокна, 5G і хмари на MWC у Барселоні 27 лютого. 2 березня 2023 р.

«Постачальники послуг стикаються з безліччю проблем, пов’язаних із розгортанням технологій і на місцях, коли вони оновлюють свої мережі до нового покоління», — сказав Олег Хайкін, президент і генеральний директор VIAVI. «Вони повинні керувати новою складністю архітектури та проблемами безпеки, одночасно оптимізуючи витрати та усуваючи прогалини в навичках робочої сили. Цього року на виставці MWC у Барселоні ми представимо рішення, які допоможуть нашим клієнтам вирішити ці багатогранні виклики».

На стенді VIAVI №5A18 компанія продемонструє свій провідний у галузі портфель рішень для тестування та оптимізації від Lab to Live. Багато з представлених рішень підтримуються платформою Network Integrated Test, Real-Time Analytics and Optimization (NITRO) і доступні вже сьогодні безпосередньо та через партнерів.

  • Трансформація цифрової мережі. Рішення VIAVI Cloud RANtoCore дозволяють тестувати відповідність, продуктивність і сумісність окремого вузла або наскрізного вузла – в лабораторії, через хмару або як послугу. NITRO AI Network Operations, заснований на придбанні компанією CanGo Networks, підтримує постачальників комунікаційних послуг у використанні хмарних платформ, відкритих інтерфейсів керування та автоматизації, забезпечуючи хмарне виявлення активів, інвентаризацію та топологію, гарантію та аналітику та керування несправностями.
  • Удосконалене розгортання мережі для 5G і не тільки. VIAVI OneAdvisor 800 Wireless оснащує техніків і підрядників компактним інструментом для встановлення, активації та обслуговування всіх елементів RAN, включаючи радіочастоту та оптоволокно. OneAdvisor 800 відповідає поточним сценаріям розгортання – від мереж міліметрового діапазону до пом’якшення перешкод висхідній лінії зв’язку, синхронізації та синхронізації мережі, а також тестування X-haul – за допомогою автоматизованих процесів тестування, які допомагають усунути прогалини в навичках робочої сили.
  • Перевірка неземної мережі 5G (NTN). Завдяки випуску 17 3GPP, що представляє супутникові мережі, і швидкому зростанню комерційних угруповань мережевий тестер VIAVI TM500 забезпечує ефективну та масштабовану перевірку зв’язку NTN.
  • Розвідка приватної мережі. NITRO Private Network Intelligence дозволяє підприємствам швидко планувати, розгортати та керувати приватними мережами 5G і LTE, одночасно створюючи Intelligent Edge. Невеликий пристрій XEdge розміром з долоню забезпечує ситуаційну обізнаність на основі сенсорів на основі ML, полегшуючи випадки цифрової трансформації.
  • Енергозберігаючі рішення. Додатки NITRO Location Intelligence xApp і rApp надають комерційний інтелектуальний контролер RAN (RIC) із базовою можливістю геолокації, орієнтованої на абонента, яка може використовуватися іншими програмами для прийняття автономних рішень, тоді як VIAVI TeraVM RIC Test застосовує Штучний інтелект (AI) і Машинне навчання.(ML) для навчання додатків, що забезпечує більш енергоефективну роботу мережі.
  • Стійке позиціонування, навігація та синхронізація (PNT). Серія VIAVI PNT-6200, заснована на придбанні компанією Jackson Labs Technologies, забезпечує максимальну відмовостійкість критичної інфраструктури, яка залежить від позиціонування та часу, доповнюючи або навіть замінюючи сигнали GPS підключенням до найширшого спектру джерел синхронізації на ринку.

Самех Ямані, головний технічний директор VIAVI, прокоментував: «Співпраця є життєво важливою для відкритої хмарної мережі, і постачальники, які самостійно діють у складному середовищі, навряд чи забезпечать позитивний вплив, який потрібен операторам. Ми співпрацюємо з лідерами та інноваційними гравцями на ринку, щоб оператори могли отримати переваги екосистеми, яка рухає їх вперед».

Під час MWC Barcelona VIAVI також проводитиме спільні демонстрації з такими партнерами:

  • AWS. VIAVI TeraVM RIC Test забезпечує реалістичну емуляцію RAN під час демонстрації енергоефективності та екологічності, яку проводить AWS. Локація: AWS Village, зал 2.1.
  • Supermicro, Capgemini та Intel. Мережевий тестер VIAVI TM500 і тестер TeraVM O-CU забезпечують емуляцію UE і O-RU і підтримують наскрізну перевірку продуктивності 5G RAN і Core з імітацією трафіку на масштабованих процесорах Intel Xeon 4-го покоління з vRAN Boost на базі Supermicro X13 Системи Ultra Short-depth і Hyper-E. Розташування: стенд Supermicro № 5D66.
  • Capgemini. Додатки NITRO Location Intelligence xApp і rApp надають платформам Capgemini Near-RT і Non-RT RIC базові можливості геолокації, орієнтовані на абонента. Розташування: стенд Capgemini #2B90.
  • i14y Lab у Берліні, EANTC, Accelleran і Node-H. Мережевий тестер VIAVI TM500 і емулятор ядра TeraVM підтримують наскрізне функціональне тестування продуктивності сервера автоматизації EANTC, Node-H O-RU і O-DU, а також Accelleran O-CU. Розташування: стенд EANTC #7B81, стенд Accelleran #7G51 і стенд VIAVI #5A18.
  • TIP Community Lab у Meta, Aira Technologies, VMware та Capgemini. Мережевий тестер VIAVI TM500 забезпечує емуляцію UE та каналів, щоб продемонструвати додаток Aira High Fidelity MIMO Channel Estimation and Prediction xApp на основі ШІ. Ця xApp є рішенням для сценарію використання оцінки каналу висхідної лінії зв’язку X2, визначеного підгрупою TIP RIA. Додаток xApp працює на основі VMware RIC і отримує сигнали через E2, підключений до Aira O-DU, керованого ядром Capgemini 5G. Розташування: стенд у павільйоні TIP № 5A40 і стенд VMware № 3M11.
  • Rohde & Schwarz і Analog Devices. Тестер VIAVI TM500 O-RU та векторний генератор сигналів R&S SMW200A, аналізатор спектру R&S FSVA3000 і програмне забезпечення R&S Vector Signal Explorer перевіряють відповідність O-RAN WG4 переднього етапу набору еталонного дизайну та розробки Analog Devices ADRV904x-RD-RUMB 8T8R O-RU . Розташування: стенд Analog Devices #2B18.
  • ServiceNow. Буде продемонстровано програму VIAVI NITRO Discovery, яка дозволяє мережевим операторам розробляти та підтримувати точну інвентаризацію та топологію мережі. Розташування: стенд ServiceNow #GG4.
  • VMware. Додатки NITRO Location Intelligence xApp і rApp працюватимуть на VMware RIC і будуть представлені на виставці інновацій RAN, а також будуть частиною набору демонстрацій rAppathon. Друга співпраця на стенді VMware продемонструє RIC Testbed As A Service, яка дозволить операторам мобільного зв’язку запровадити можливість програмування в RAN і допоможе прискорити впровадження Open RAN. Розташування: стенд VMware #3M11.