Чандлер, штат Аризона, 9 січня 2024 р. – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні оголосила про значні вдосконалення платформи Observer Platform, що дозволяє ІТ-командам ще більше підвищити доступність мережі, продуктивність і відповідність вимогам. Удосконалення включають важливі нові можливості оцінки взаємодії з кінцевим користувачем (EUE), аналізу цифрових сертифікатів, ідентифікації додатків, підтримки об’єднаних комунікацій (UC) і видимості трафіку Azure за допомогою аналізу журналу NSG.

Дослідження VIAVI State of the Network виявило головні проблеми підприємств в управлінні своїми мережами. Оскільки більшість корпоративних програм розміщено в хмарі, менше 1% організацій кажуть, що вони задоволені видимістю мережі. Ізоляція проблемного домену – визначення проблем у мережах, серверах, програмах або клієнтських доменах – залишається однією з найбільших проблем для команд NetOps. Взаємодія з кінцевим користувачем є найвищим KPI. І майже половина команд витрачає від 10 до 20 годин на тиждень на усунення несправностей платформ UC.

Останній випуск Observer, v18.17, вирішує ці проблеми, щоб підвищити надійність мереж у досягненні організаційних цілей. Основні нові вдосконалення включають:

  • Оновлення балів EUE. Запатентований EUE-аналіз Observer тепер забезпечує більш глибоке розуміння кожної проблемної області – мережі, сервера, програми чи клієнта – чітко показуючи індивідуальні бали та пов’язані з ними відрахування, що дозволяє легко зрозуміти, що найбільше впливає на зниження продуктивності.

  • Видимість дорожнього руху для Azure та AWS. Завдяки підтримці журналу потоків NSG Observer додає розуміння та видимість для середовищ Azure, еквівалентну існуючим можливостям для AWS із використанням журналів потоків VPC. Оскільки корпорація Майкрософт не підтримує вилучення пакетів, видимість потоку є важливою для вирішення проблем у складних середовищах Azure.

  • Покращене розпізнавання програм. Завдяки доданим можливостям Deep Packet Inspection (DPI) і Application Identification (AppID) платформа Observer Platform тепер розпізнає тисячі конкретних бізнес-і небізнес-додатків, не вбудовуючи чи приховуючи їх у HTTP чи HTTPS.

  • Візуалізація викликів UC. Зараз Observer є єдиною платформою в галузі, яка перетворює як пакетні дані, так і дані потоку в інтуїтивно зрозумілу візуалізацію, що дає змогу діяти, яка відслідковує шлях викликів через мережеву інфраструктуру та визначає розташування та першопричину (причини) низької продуктивності UC.

  • Аналіз цифрових сертифікатів. Запуск серверів із невідповідними або простроченими сертифікатами є ризикованим, особливо якщо постраждалі хости та служби є загальнодоступними. Аналіз сертифікатів дає змогу застосовувати проактивний підхід, щоб вчасно вжити заходів, запобігти негативним наслідкам і захистити мережі та репутацію.

«Програми тепер розподілені між приватними центрами обробки даних, кількома загальнодоступними хмарами та крайовими розташуваннями, але багато компаній не можуть оновити свої рішення для моніторингу та керування мережею, щоб не відставати від цих надзвичайно складних середовищ», — сказав Боб Лаліберте, головний аналітик Enterprise Strategy Group. «VIAVI визнала цей зсув і відповіла, забезпечивши повну видимість у цих розподілених гетерогенних середовищах. Платформа Observer була розроблена для підтримки цих нових середовищ, і її акцент на досвіді кінцевих користувачів повинен сподобатися корпоративним клієнтам, які прагнуть прискорити свою трансформацію, забезпечуючи більшу операційну ефективність і забезпечуючи позитивний досвід кінцевих користувачів».

«У партнерстві з нашими клієнтами ми підвищили продуктивність і видимість загроз, а також розробили потужний набір можливостей, які надають інформацію там, де вони найбільше потрібні», — сказав Кріс Лабак, віце-президент і генеральний менеджер відділу мережевих рішень і рішень щодо загроз VIAVI. «Нашу запатентовану оцінку досвіду кінцевого користувача тепер може використовувати практично вся ІТ-команда для ефективного виявлення, визначення пріоритетів і усунення проблем, що впливають на бізнес. Наші візуалізації UC тепер є найкращими в галузі. Нові можливості DPI та Azure завершують випуск, який ми з радістю представляємо. Ми продовжуємо зосереджуватися не на забезпеченні нових KPI, а на забезпеченні більшої ясності, корисної інформації та цінності для бізнесу».