Чандлер, штат Аризона, 7 лютого 2024 р. – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) Tata Consultancy Services (TCS) і VIAVI Solutions (NASDAQ: VIAV) сьогодні оголосили, що Claro Colombia вибрала рішення на основі ШІ зі стратегічної партнерство двох компаній для розширення та трансформації Центру обслуговування Claro (SOC). Цей чотирирічний проект підтримує стратегію Claro, орієнтовану на клієнта, шляхом перепроектування SOC навколо мережевого моніторингу фіксованих і мобільних послуг у реальному часі, що підтримується мережами, щоб забезпечити доступність, продуктивність і пропускну здатність. Заснований на VIAVI NITRO® AIOps і бізнес-моделі TCS 4.0, рішення дозволяє завчасно виявляти та запобігати проблемам з обслуговуванням для клієнтів телекомунікаційної компанії. NITRO AIOps буде продемонстровано в різних варіантах використання на Всесвітньому мобільному конгресі в Барселоні, 26-29 лютого, зала 5, стенд 5A18.

«Ми дуже раді співпрацювати з VIAVI і TCS для розробки нашого SOC, який дозволяє нам розраховувати на моніторинг, управління та покращення надання послуг і забезпечення їх якості», — сказав Нестор Бергеро, головний технічний директор Claro Colombia. «Наша мультидисциплінарна команда з 800 спеціалістів, інженерів і техніків використовуватиме це рішення на основі штучного інтелекту для обробки величезних джерел інформації та виконання прогнозних, профілактичних і коригувальних дій для покращення взаємодії з користувачем».

Рішення буде моделювати повний маршрут широких послуг Claro від її SOC в Ортезалі, що гарантує роботу базових станцій, вузлів HFC, магістралей FTTH, цифрових і оптоволоконних центрів, розгорнутих компанією по всій Колумбії, підтримуючи агрегацію та магістральні рівні (Core і Edge).. SOC покладатиметься на можливості NITRO AIOps AI/ML, які можуть керувати мережевими даними різних постачальників, багатьма технологіями та багатодоменними мережами на «єдиному склі», забезпечуючи наскрізний перегляд послуги мобільного та фіксованого зв'язку. TCS представить свою бізнес-модель 4.0 для оптимізації проектування, проектування, впровадження та операцій у мережах, службах, OSS і платформах.

З самого початку проект приносить прямі й негайні вигоди для Claro та його абонентів завдяки впровадженню нових рішень і методів AI/ML, які трансформують і покращать моніторинг, візуалізацію та проактивне усунення несправностей у наскрізній продуктивності послуг за допомогою зосередитися на оптимізації досвіду голосових і даних клієнтів у мобільній мережі Claro Colombia.

«Завдяки цьому альянсу TCS демонструє своє лідерство в телекомунікаційному секторі, пропонуючи інноваційні рішення, такі як впровадження штучного інтелекту та бізнес-модель 4.0, які відповідають бізнес-потребам Claro, ключового телекомунікаційного постачальника в регіоні», — сказав він. Марсело Вурманн, генеральний директор LATAM, TCS. «Ми з нетерпінням чекаємо можливості стати частиною цього трансформаційного проекту та представити нашу довгу історію успішного впровадження передових рішень, які прискорюють цифрову трансформацію наших партнерів».

Сучасне середовище NOC стикається з унікальними проблемами, оскільки мережі стають дедалі більшими та складнішими, а клієнти вимагають швидшого та надійнішого підключення. Рішення VIAVI і TCS вирішують такі проблеми, як системні мережі, що залежать від постачальника/домена, відсутність наскрізної видимості та видимості в реальному часі, а також збільшення середнього часу до відновлення (MTTR). Оскільки це рішення полегшує раннє виявлення збоїв в обслуговуванні та їх точне місцезнаходження, воно значно покращить послуги фіксованого/мобільного Інтернету, телебачення та фіксованого/мобільного телефону користувачів.

«Цінність SOC полягає в його здатності підтримувати безперебійну роботу сервісів, захищати їх від загроз і оптимізувати продуктивність. Наше партнерство з TCS забезпечує наскрізну видимість, яка допомагає SOC Claro забезпечувати кращий досвід клієнтів», — сказав Едді Буено, Віце-президент, Латинська Америка, VIAVI. «Забезпечуючи видимість у реальному часі, прогнозоване технічне обслуговування та можливості швидкого вирішення проблеми, VIAVI NITRO AIOps допомагає Claro успішно втілювати інноваційні ініціативи».

VIAVI та TCS нещодавно відзначили 25 років співпраці.