Чандлер, штат Аризона, 8 серпня. – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні оголосила, що Апеляційний суд штату Канзас підтвердив рішення суду нижчої інстанції у справі, поданій Aeroflex Wichita, тепер VIAVI проти Tel-Instrument Electronics Corp. (TIC) і двох її співробітників, загальна сума збитків перед VIAVI зараз перевищує 7 мільйонів доларів США. Суд нижчої інстанції, поданий компанією Aeroflex до придбання компанією VIAVI та підтверджений Апеляційним судом Канзасу, присудив відшкодування збитків, спричинених незаконним втручанням і неналежним використанням і розголошенням конфіденційної та службової ділової інформації Aeroflex, яка використовувалася для виграшу конкурентного контракту армії США з модернізувати та постачати армії тестові комплекти авіоніки.

У прес-релізі TIC від 27 липня 2023 року президент і генеральний директор TIC Джефф О’Хара заявив, що висновок апеляційного суду був «остаточним рішенням», яке призвело до виплати TIC повної суми судового рішення та нарахованих відсотків. TIC також подав 8-K до SEC у той самий день, у якому він посилався на рішення апеляції та «зобов’язання Компанії відшкодувати збитки в повному обсязі». VIAVI вважає, що ці заяви означають, що TIC не подаватиме клопотання про перегляд до Верховного суду Канзасу та що TIC сплатить свою частину судового рішення, витрати та відсотки. VIAVI домагається повної виплати всіх сум, заборгованих TIC згідно з рішенням апеляційного суду.

Компанія Aeroflex, яка зараз є частиною бізнес-підрозділу VIAVI AvComm, постачає на ринок авіоніки широкий асортимент рішень для тестування авіоніки, включаючи надійні рішення для досліджень і розробок, тестування ліній польотів, заводських і повторних випробувань. Компанія обслуговувала операторів літаків, виробників систем авіоніки, а також постачальників послуг з технічного обслуговування/депо, ремонту та капітального ремонту у військовому, комерційному та загальному секторах авіації.

«Ми раді, що суд ухвалив рішення на нашу користь, і, за їх словами, «справедливість відбулася», — сказав Даг Рассел, старший віце-президент AvComm, VIAVI. «VIAVI та Aeroflex пишаються нашою історією інновацій та підтримки наших збройних сил. Цілісність процесу розробки технологій забезпечує впевненість нас і наших клієнтів у системах, що лежать в основі оборони нашої країни».