Скоттсдейл, штат Аризона, 8 березня 2022 р. – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні оголосила, що запустила FiberComplete PRO™, рішення для тестування волокна з набором можливостей, яке замінює шість тестових приладів. Це перше рішення з одним тестовим портом, яке повністю автоматизує всі кваліфікаційні тести волокна, необхідні для побудови та сертифікації будь-якого типу волоконно-оптичної мережі. Рішення буде показано цього тижня в OFC у Сан-Дієго, 8-10 березня, на стенді VIAVI № 3727.

FiberComplete PRO значно скорочує час і зусилля, необхідні майже для кожного аспекту процесу тестування та сертифікації, включаючи налаштування тестування та обмін даними, аналіз результатів та створення вбудованого звіту. Одним натисканням кнопки він виконує всі необхідні тести для одного або кількох волокон. Зведені звіти з тестів зберігаються у форматі PDF і надсилаються в хмару через пакет VIAVI StrataSync. Очікується, що спрощений робочий процес, послідовність випробувань та вбудована звітність забезпечать до 80% економії часу на приймальні тестування волокна.

За допомогою одного тестового порту це рішення поєднує шість тестових приладів: джерело світла, вимірювач потужності, набір для перевірки оптичних втрат, вимірювач ORL, пошук несправностей та рефлектометр, створюючи високоефективне рішення. Випробування варіюються від базових одно- або двонаправлених внесених втрат (IL) і оптичних зворотних втрат (ORL) до розширеного двонаправленого OTDR-аналізу в реальному часі (TrueBIDIR), що дозволяє вжити коригуючих заходів, поки техніка ще на місці. щоб підтвердити, що оптоволоконні канали побудовані відповідно до необхідних специфікацій, а мережі з’являються вперше.

Оскільки розгортання оптоволоконних мереж прогресує у всьому світі, постачальники послуг стикаються з проблемою пошуку підготовленого персоналу з досвідом для підтримки кваліфікації волоконних мереж. Це призвело до операційної неефективності, затримок впровадження та збільшення витрат. Це також призвело до менш точних методологій сертифікації, оскільки постачальникам послуг довелося йти на компроміс, щоб вчасно сертифікувати мережі.

Наприклад, хоча двонаправлені тести OTDR широко відомі для отримання більш точних реальних результатів, постачальники послуг зазвичай вибирають простіші, але менш точні односпрямовані тести OTDR. Це було засновано на попередній складності виконання двонаправлених тестів OTDR, які потребували спеціалізованих і досвідчених технічних спеціалістів, а також кількох інструментів. FiberComplete PRO була розроблена як найпростіша і найшвидша система сертифікації волокна, що дозволяє технікам і підрядникам з будь-яким рівнем досвіду бути негайно продуктивними та успішними.

«Без належної сертифікації постачальники послуг створюють додаткові витрати на свою мережу, які будуть мати форму майбутніх витрат на усунення несправностей та обслуговування», – сказав Кевін Олівер, віце-президент і генеральний менеджер Converged Instruments and Virtual Test. «Набагато ефективніше та рентабельніше вирішувати потенційні проблеми до того, як вони негативно вплинуть на доходи та досвід клієнтів. Завдяки FiberComplete PRO постачальники послуг та їхні фахівці отримують універсальний інструмент, який значно покращить швидкість та надійність мережевої сертифікації».