Чандлер, штат Аризона, 1 вересня 2022 р. – Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) опублікувала звіт про навколишнє середовище, соціальні проблеми та управління (ESG) за 2022 р., який охоплює глобальну діяльність компанії за 2022 фінансовий рік. ESG за 2022 р. Звіт слідує за першим звітом компанії про сталий розвиток у 2020 році та другим звітом у 2021 році та описує способи, якими VIAVI продовжує працювати над інтеграцією та впровадженням сталого розвитку у свою стратегію та діяльність. Звіт ESG за 2022 рік містить результати першої оцінки пріоритетів ESG компанії, яка керує загальною стратегією VIAVI ESG, визначаючи екологічні, соціальні та управлінські теми, які мають найбільший вплив на її бізнес-стратегію, успіх і здатність створювати довгострокові значення. Звіт ESG за 2022 рік також містить інформацію про розкриття інформації компанії, узгоджену з рекомендаціями Цільової групи з розкриття фінансової інформації, пов’язаної з кліматом (TCFD), і додаткові дані щодо викидів вуглекислого газу (CO2), споживання енергії, управління людським капіталом та інші відповідні теми.

Навколишнє середовище

VIAVI пропагує екологічно чисті практики та прагне вести свій бізнес у екологічний спосіб.

  • Викиди CO2 для Scope 1, Scope 2 і Scope 3 на 42% нижчі, ніж у 2015 році, а інтенсивність викидів CO2 зменшилася між 2017 і 2021 роками як за еквівалентом повної зайнятості (FTE), так і за доходами.
  • Запускаючи тестове хмарне програмне забезпечення для клієнтів на централізованих серверах компанії, VIAVI зменшує потенційні викиди CO2 порівняно з тим, що кожен клієнт самостійно розміщує програмне забезпечення. Оптичні фільтри VIAVI, які використовуються в системах розпізнавання обличчя смартфонів, заощаджують понад 1 мільйон метричних тонн CO2 на рік. GEOoptimize дозволяє постачальникам послуг оптимізувати свої мобільні мережі, щоб вони споживали менше енергії.
  • VIAVI бере участь у ряді проектів сталого розвитку на своїх глобальних підприємствах, включаючи використання регенерованої води для системи випарного охолодження в новій глобальній штаб-квартирі VIAVI в Чандлері, штат Арізона, і переведення свого підприємства в Сучжоу, Китай, на 100% відновлювану електроенергію протягом наступних двох років. років, що, як очікує VIAVI, призведе до скорочення річних викидів CO2 Scope 2 більш ніж на 3000 метричних тонн.

Соціальний

Культура VIAVI складається з різноманітних внесків 3600 співробітників у всьому світі, які представляють понад 30 національностей, які працюють у 30 країнах. VIAVI прагне сприяти та підтримувати різноманітне та інклюзивне робоче середовище та пропонувати рівні можливості кожному.

  • VIAVI створив програми для залучення та розвитку нових талантів, включаючи нашу програму досліджень і розвитку на ранніх етапах кар’єри, для мереж і послуг, а також оптичної безпеки та продуктивних продуктів.
  • Успіх програми безпеки VIAVI демонструє найкращий у своєму класі показник загального реєстрованого травматизму (TRIR), який є значно нижчим на 100 штатних працівників на рік порівняно з усіма галузями та категорією промисловості (NAICS 5179), у якій бере участь VIAVI.
  • У 2022 фінансовому році в середньому 28% постачальників VIAVI у США були сертифіковані як диверсифіковані, що щоквартально перевірялося третьою стороною. Бачення компанії полягає в тому, щоб розвивати різноманітний і всеохоплюючий глобальний ланцюжок поставок, який включає щорічні витрати з різними постачальниками, а також співпрацю з іншими для розширення та впровадження інклюзивних практик пошуку в усій галузі.
  • VIAVI хотів запропонувати підтримку дітям та сім’ям України через корпоративні пожертви двом некомерційним організаціям, які займаються реагуванням на надзвичайні ситуації на місцях. Після ретельного дослідження різних організацій компанія визначила Фонд ЮНІСЕФ у надзвичайних ситуаціях для дітей України та Німецький Червоний Хрест як організації, які найкраще можуть надати допомогу негайно.

Управління

VIAVI посилила свою прихильність до найвищих стандартів ділової етики та корпоративного управління шляхом впровадження бізнес-практик, інструментів, навчання та спілкування.

  • Вісім із дев’яти членів нашої ради директорів є незалежними (89%), а четверо – жінками або різними членами (44%).
  • Члени Правління обираються щорічно, і Рада враховує тривалість повноважень під час перегляду кандидатів, щоб зберегти загальний баланс досвіду, безперервності та нових перспектив. Дві третини правління мають менше 10 років перебування на посаді.
  • Очікується, що всі співробітники VIAVI та Рада директорів будуть дотримуватись її комплексного Кодексу ділової поведінки. Співробітники проходять навчання кожні два роки та засвідчують свою прихильність Кодексу щороку на додаток до навчання та підвищення обізнаності з інших важливих питань управління та відповідності.

«Протягом останніх кількох років і через невизначеність пандемії COVID-19 VIAVI вжив заходів для подальшого зміцнення наших ініціатив ESG, включаючи впровадження практик і поведінки, які створюють належне середовище для успіху людей», — сказав Олег Хайкін, Президент і генеральний директор VIAVI. «Ми й надалі будемо зосереджені на тому, щоб допомогти нашим клієнтам досягти успіху, створити більш інклюзивну робочу силу та зробити наш бізнес більш стійким у наступні роки, і віримо, що незмінна зосередженість на наших ініціативах ESG прискорює нашу здатність виконувати ці обіцянки», — сказав Річард Беллуццо. голова правління VIAVI.

Про звіт

Звіт ESG за 2022 рік охоплює глобальні операції VIAVI за 2022 фінансовий рік, який розпочався 4 липня 2021 року та закінчився 2 липня 2022 року, якщо не зазначено інше, і включає діяльність Компанії та її дочірніх компаній. У звіті VIAVI визначає ESG як спосіб класифікації нефінансових факторів, які впливають на довгострокову ефективність компанії, а також як стратегію інтеграції відповідних і пріоритетних факторів ESG у її бізнес для стабільної роботи та досягнення довгострокових результатів. -строкова вартість. У 2022 році VIAVI поглибила свій підхід до ESG, провівши свою першу оцінку пріоритетів ESG. Оцінка пріоритетів ESG – це захід управління, який керує загальною стратегією ESG, оскільки процес розроблено для визначення екологічних, соціальних та управлінських питань, які мають найбільший вплив на бізнес-стратегію, успіх і здатність VIAVI створювати довгострокову цінність. VIAVI прагне регулярно оцінювати широкий спектр тем ESG для інформування про свою стратегію та планує збільшити обсяг своєї пріоритетної оцінки та рівень участі внутрішніх і зовнішніх зацікавлених сторін у наступних ітераціях.