Скоттсдейл, штат Арізона, 15 вересня 2021 р. - Viavi Solutions Inc. (VIAVI) (NASDAQ: VIAV) сьогодні оголосила, що Capgemini, світовий лідер у сфері трансформації бізнесу та технологій, співпрацює з компанією через Capgemini Engineering в Португалії для постачання промисловості -провідні можливості лабораторного тестування 5G та O-RAN на базі лабораторії VIAVI O-RAN Lab as a Service (LaaS).

Успіх відкритих мереж 5G залежить як від наскрізної продуктивності, так і від основного тестування. Відкриті мережі повинні забезпечувати таку ж продуктивність або кращу, ніж традиційні мережі, для операторів, щоб скористатися перевагами зменшених витрат на інфраструктуру, з додатковим тиском для надання нових функцій швидше, ніж будь -коли. Ці проблеми ускладнюються зростанням кількості нових учасників у ланцюжку поставок, оскільки відкриті мережі залежать від різноманітності типів радіоприймачів та виробників.

Щоб задовольнити зростаючий попит на перевірку 5G та O-RAN, Capgemini та VIAVI співпрацювали для забезпечення успішної мережевої інтеграції у відкритих середовищах 5G. Портфоліо інструментів тестування VIAVI дозволяє здійснювати комплексні вимірювання протягом усього життєвого циклу мережі, забезпечуючи функціональну, системну інтеграцію та перевірку продуктивності gNB, основних мереж, компонентів основної мережі та підсистем O-RAN, забезпечуючи справжню видимість QoE для кінцевих користувачів.

«Capgemini є лідером у галузі інновацій 5G та O-RAN, де тестування та підтримка стійкості та продуктивності всього мережевого ланцюга мають вирішальне значення. Завдяки екосистемі як технологічних, так і телекомунікаційних партнерів та зосередженості на наскрізних рішеннях для промисловості, Capgemini прагне підтримати наших клієнтів у використанні переваг революції 5G та Edge, стимулюючи їх трансформацію, орієнтовану на дані, до інтелектуальної промисловості»,-сказав він. Шамік Мішра, головний спеціаліст відділу технологічних зв’язків, Capgemini Engineering. «Ми вирішили об’єднатися з компанією VIAVI, щоб гарантувати, що ми продовжуємо надавати найкращі послуги нашим клієнтам, розширивши можливості Португалії 5G Lab As A Service, щоб скоротити час виходу на ринок та значно зменшити технічні та бізнес -ризики».

«VIAVI не тільки надає комплексні тестові рішення 5G та O-RAN нашій різноманітній клієнтській базі, але й співпрацюємо з нами, щоб забезпечити рішення, адаптовані до їхніх потреб. Наше провідне місце у тестуванні нових відкритих архітектур RAN було досягнуто завдяки нашій історії та досвіду роботи з виробниками. та операторів, а також у визначенні контрольних показників того, як повинні працювати високопродуктивні мережі»,-сказав Ян Ленглі, віце-президент та генеральний менеджер підрозділу бездротового зв'язку VIAVI. «Ми раді працювати разом з Capgemini для перевірки наскрізної продуктивності мережі, пропонуючи тестові рішення від RAN до Core».